Γιατί τα μικρότερα αδέρφια έχουν περισσότερο χιούμορ;

Γιατί τα μικρότερα αδέρφια έχουν περισσότερο χιούμορ;

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο αγαπημένα κι αν είναι δύο αδέρφια πάντα θα έχουν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους, όπως πολλοί θα συμφωνούσαν. Μια νέα έρευνα ήρθε να προσθέσει περισσότερη ‘ένταση’ ανάμεσα στα μεγάλα και τα μικρότερα παιδιά μιας οικογένειας, παρουσιάζοντας τις διαφορές που σημειώνουν στον χαρακτήρα τους ανάλογα με τον ρόλο που αναλαμβάνουν ασυνείδητα μέσα στην οικογένεια.

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού YouGov., τα πρωτότοκα παιδιά και τα μικρότερα παιδιά παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο πως συμπεριφέρονται, αντιδρούν και ζουν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, το 46% των μικρότερων παιδιών πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο χιούμορ σε σύγκριση με το 36% των πρωτότοκων που πιστεύουν ότι είναι οι αστείοι της οικογένειας. Το 17% των μικρότερων παιδιών πιστεύουν ότι είναι τα αγαπημένα των γονιών τους ενώ μόλις το 10% των πρωτότοκων έχει την ίδια άποψη.

Κι ενώ η έρευνα μπορεί να καταλήγει στο ότι τα μικρότερα παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πιο αστεία, όμως τα πρωτότοκα παιδιά κερδίζουν σε άλλους τομείς όπως η οργάνωση, η επιτυχία, η ευθύνη και η αυτοπεποίθηση, κάτι που δείχνει ότι ως πρώτα στην ‘ιεραρχία’ μετά τους γονείς έχουν μάθει να συμπεριφέρονται πιο ΄ώριμα΄ σε σύγκριση με τα μικρότερα αδέρφια τους και στην ενήλικη ζωή τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT