Dakota Johnson: «Δεν θέλω η οικογένειά μου να δει το Fifty Shades of Grey»

Dakota Johnson: «Δεν θέλω η οικογένειά μου να δει το Fifty Shades of Grey»

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η πολυαναμενόμενη ταινία ‘Fifty Shades of Grey’ να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες δυο μέρες πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όμως οι πρωταγωνιστές της μόνο ρομαντική δεν θα την χαρακτήριζαν. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό στους αναγνώστες του ‘Πενήντα αποχρώσεις του γκρι’ -όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του bestseller της E.L. James που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από την Sam Taylor-Johnson– η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την ερωτική σχέση της φοιτήτριας Anastasia Steele και του δισεκατομμυριούχου κι ελαφρώς διεστραμμένου Christian Grey. Η ταινία έχει κριθεί ως ακατάλληλη για ανήλικους στις περισσότερες χώρες διανομής, αφού περιλαμβάνει 20 λεπτά σεξουαλικών σκηνών από τα συνολικά 100 λεπτά της διάρκειάς της.

Η πρωταγωνίστρια Dakota Johnson, κόρη των ηθοποιών Don Johnson και Melanie Griffith, μπορεί να προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα στο βρετανικό περιοδικό Glamour δεν θέλει να μοιραστεί την χαρά για τον πρώτο της μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο με τους γονείς της: «Δεν θέλω η οικογένειά μου να δει το Fifty Shades of Grey γιατί είναι ακατάλληλο, ούτε και οι φίλοι του αδερφού μου που μεγάλωσα μαζί τους θέλω να την δουν. Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που ούτε αυτό θέλει να δει την ταινία». Η ηθοποιός που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή του κινηματογραφικού κοινού πριν καν προβληθεί η ταινία στις αίθουσες, γνωρίζει ότι ο ρόλος της Anastasia Steele θα αποτελέσει σταθμό στην καριέρα της αλλά δεν κρύβει την ντροπή της για τις σκηνές ‘σεξ και γυμνού’ της ταινίας.

Τις ίδιες αποκαλύψεις έκανε, όμως, και ο συμπρωταγωνιστής της Dakota, Jamie Dornan που υποδύεται τον Christian Grey. Όπως δήλωσε στο ίδιο περιοδικό δεν θα ήθελε η κόρη του να παρακολουθήσει την ταινία όταν μεγαλώσει. Ο ηθοποιός που απέκτησε με την σύζυγό του Amelia Warner μια κόρη πριν από ένα χρόνο, είπε πως «όταν η κόρη μου γίνει 18 δεν θα της πω ότι πρέπει να δει τον πατέρα της να παίζει στο Fifty Shades of Grey. Αν και θα υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό από τα οποία θα πρέπει να την προστατέψω». Ο Dornan περιγράφει μάλιστα πόσο περίεργα αισθάνθηκε όταν «μια Τρίτη που έβρεχε, φίλησα την γυναίκα μου και το μωρό και πήγα να παρακολουθήσω μια παράσταση σαδομαζοχισμού με ένα ειδικό που με συμβούλευε για τον ρόλο. Το παρακολούθησα και ενώ δεν μου άρεσε καθόλου θεώρησα ότι με βοήθησε μέχρι ένα βαθμό».

Η Dakota προτίμησε να μην παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση καθώς όπως είπε «ήθελα να κρατήσω τις αποστάσεις μου ώστε η Anastasia να έχει μια αληθινή και ειλικρινή αντίδραση». Η Sam Taylor-Johnson που σκηνοθέτησε την ταινία έκανε μια εκτενή έρευνα προκειμένου να αποδώσει με ρεαλιστικό τρόπο τις ιδιαίτερες σεξουαλικές σκηνές και όπως δήλωσε «είναι αρκετά έντονες και νομίζω ότι ο κόσμος θα ενθουσιαστεί». Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, βέβαια, αποκάλυψαν ότι την ώρα των γυρισμάτων δεν έλλειψε η αμηχανία ανάμεσά τους: «Υπήρχαν στιγμές που η Dakota δεν φορούσε σχεδόν τίποτα κι εγώ έπρεπε να κάνω πράγματα που δεν θα επέλεγα ποτέ να τα κάνω σε μια γυναίκα», είπε ο Jamie που προσπαθούσε διαρκώς να κάνει την Johnson να αισθανθεί πιο άνετα: «Αισθανόμουν πολύ προστατευτικός μαζί της γιατί έβλεπα ότι δεν ήταν εύκολο για εκείνη να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση». Όπως συμπλήρωσε η Dakota: «Ήταν πολύ αγχωτικό να είμαι δεμένη σε ένα κρεβάτι γυμνή και μετά το ‘στοπ’ του σκηνοθέτη να παραμένω στην ίδια θέση. Ο Jamie ήταν ο πρώτος που έριχνε μια κουβέρτα πάνω μου. Έκανε την έρευνά του μόνο και μόνο για να σιγουρευτεί ότι θα ήμουν ασφαλής. Αλλά υπήρχαν και κάποιες επίπονες στιγμές».

Η Dakota Johnson παρ' όλα αυτά πιστεύει ότι η ταινία μπορεί να έχει και θετικά μηνύματα για τις γυναίκες που θα την παρακολουθήσουν: «Εάν μπορέσει να γίνει συνήγορος για τις γυναίκες ώστε να μπορούν να κάνουν με το σώμα τους ό,τι θέλουν χωρίς να ντρέπονται, τότε την υποστηρίζω απόλυτα». Η ιστορία της Anastasia Steele εξάλλου έχει ήδη καταφέρει να συγκινήσει πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που αγόρασαν το βιβλίο -μεταφρασμένο σε πάνω από 50 γλώσσες. Όσο για την ταινία, η επιτυχία της είναι αναμφισβήτητη δεδομένου ότι το trailer μόνο έχει πάνω από 45 εκατομμύρια ‘views’ στο διαδίκτυο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT