Κοκέτα γεννιέσαι ή γίνεσαι;

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανοίγεις το φως, μπαίνεις βιαστικά στο μπάνιο και σχεδόν κολλάς το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Παρατηρείς μάτια, μύτη, χείλη, μάγουλα, στην αρχή με αυτή τη σειρά και στη συνέχεια, με την ανάποδη. Κλείνεις τα μάτια και προσπαθείς να θυμηθείς ποια ήταν η πρώτη φορά που αγόρασες κόκκινο κραγιόν, μάσκαρα, make up. Όχι, δεν ήταν στο γυμνάσιο που τα δημοφιλή κορίτσια έβαζαν στα βλέφαρα ροζ και γαλάζια σκιά, ούτε στο λύκειο που τα πιο ψαγμένα τολμούσαν να φορέσουν eyeliner στο πάνω βλέφαρο. Τότε δεν είχες πάρει χαμπάρι τίποτα από αυτά. Δεν ήξερες καν τι χρήση έχει το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες. Πριν πας στο πανεπιστήμιο άρχισες να βγάζεις τα φρύδια σου -μπορεί και να μη χρειαζόταν, αλλά το έκαναν όλες και είχες ζηλέψει- ενώ η κολλήτη σου σε πήγε πρώτη φορά για αποτρίχωση με κερί. Το θυμάσαι έντονα γιατί εκείνη την ώρα την έβριζες φωναχτά και κόντευες να της σπάσεις το χέρι από το σφίξιμο, αλλά μετά την ευγνωμονούσες γιατί εξαιτίας της πέταξες όλα τα ξυραφάκια από το ντουλάπι.

Τότε περίπου αποφάσισες να πας πρώτη φορά σε κατάστημα με καλλυντικά. Δεν ήξερες γιατί ένιωσες αυτή την ανάγκη, αλλά ήσουν σίγουρη πως ήθελες να γεμίσεις ένα καλάθι με αφρόλουτρα, κρέμες σώματος με φρουτώδη αρώματα, concealer, μάσκαρα μαύρες, καφέ, με χρώμα, βερνίκια νυχιών, ψαλιδάκια, lotion καθαρισμού και ό,τι πίστευες ότι μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου. Από αφρό μέχρι lotion και από σιλικόνη μέχρι μετάξι. Από εκείνη τη μέρα και έπειτα άρχισες να νιώθεις γυναίκα-κοκέτα, να αγοράζεις όποιο προϊόν έβλεπες στις διαφημίσεις, στο ίντερνετ ή σου πρότεινε η κολλητή σου, η αδερφή σου, η μαμά σου. Αγόραζες αμέτρητα καλλυντικά, αλλά τα περισσότερα μαράζωναν και έληγαν στις συσκευασίες τους μέσα στο ντουλάπι του μπάνιου και τα συρτάρια σου. Κι εσύ φορούσες μόνο τη μάσκαρα και το lip gloss σου. Άντε να έκανες κι ένα smokey eyes look, αν είχες να πας σε κάποιον γάμο.

Μπορεί και να είναι δύσκολο τελικά να είσαι γυναίκα-κοκέτα. Γυναίκα που από το πρωί μέχρι το βράδυ θέλει να είναι στην τρίχα, να φοράει κόκκινο κραγιόν και να έχει άψογο μανικιούρ. Πολλές φορές σκέφτεσαι πως μπορεί τελικά κοκέτα να γεννιέσαι και όχι να γίνεσαι. Είναι φορές που ένα μπορντό κραγιόν στα χείλη, μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξει την εμφάνισή σου, αλλά είναι και άλλες που ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου με ένα απλό χαμόγελο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT