Γιατί τρώμε ακόμα κι όταν δεν πεινάμε;

Γιατί τρώμε ακόμα κι όταν δεν πεινάμε;

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως, συχνά οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την πείνα από την… βαρεμάρα. Όταν καθόμαστε μπροστά από την τηλεόραση ή όταν δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να κάνουμε, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στο φαγητό. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε;

1.Πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε αποκτήσει κακές διατροφικές συνήθειες, για αυτό όπως λένε οι ειδικοί πρέπει να καταγράφουμε το πότε και τι τρώμε. Έτσι θα καταλάβουμε περισσότερο τι είναι αυτό που μας κάνει να οδηγούμαστε στην κουζίνα για ένα σνακ, ακόμα κι όταν δεν έχουμε φάει.

2.Δεν είναι εύκολο να επιστρέφουμε από τη δουλειά και να χαλαρώνουμε στον καναπέ χωρίς ένα σνακ στο χέρι. Για να το αποφύγετε αυτό, βρείτε εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης, όπως να κάνετε μια βόλτα ή να πάτε γυμναστήριο. Ακόμα κι αν καθίσετε στο σπίτι, ένα ζεστό μπάνιο ή η γυμναστική στο σπίτι ίσως βελτιώσει την κατάσταση.

3.Πιείτε νερό: Θα έχετε σίγουρα ακούσει ξανά ότι μερικές φορές μπερδεύουμε την δίψα με την πείνα. Εάν πεινάτε ενώ έχετε ήδη φάει καλό είναι να πιείτε λίγο νερό πριν πέσετε με τα μούτρα στη σοκολάτα ή ένα γευστικό σνακ.

4. Να τρώτε σωστά: Εάν τρώτε τα περισσότερα γεύματα της ημέρας στο γραφείο ή στο πόδι, τότε ίσως να μην απολαμβάνετε τα φαγητό. Προσπαθήστε να κάτσετε σε ένα τραπέζι και να φάτε ένα πλήρες γεύμα με σαλάτα και νερό για να ικανοποιήσετε την όρεξή σας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT