Τα 6 οφέλη του καφέ για την υγεία σας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε ο καφές που πίνετε το πρωί να σας προστατεύσει από διάφορες παθήσεις ή να βελτιώσει την υγεία σας; Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο καφές προσφέρει σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, αρκεί να περιοριστούμε σε ποσότητα μικρότερης των 400ml, δηλαδή 4 κούπες την ημέρα χωρίς ζάχαρη ή προσθετικά γεύσης.

1.Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος

Τέσσερις κούπες την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος έως και 20% σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ‘Journal of the National Cancer Institute’. Τα συστατικά του καφέ προστατεύουν από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη και η αντηλιακή προστασία.

2.Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Διατροφής, η κατανάλωση καφέ μειώνει έως και 30% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

3. Ο καφές είναι αντιοξειδωτικός

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνθρωποι μπορεί να λαμβάνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ παρά από τα φρούτα και τα λαχανικά πλέον, για αυτό θεωρείται μια συνήθεια που μπορεί να εμποδίσει την δραστηριότητα των ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα και μπορεί να δημιουργήσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

4.Ο καφές προστατεύει από την κατάθλιψη

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν 2 με 3 κούπες καφέ την ημέρα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Archives of Internal Medicine. Η καφεΐνη ενισχύει την ενέργεια και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, αφού απελευθερώνει σεροτονίνη.

5. Προστατεύει την υγεία των ματιών μας

Μια κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να δράσει ενάντια στις παθήσεις αμφιβληστροειδούς, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου Cornell που συσχέτισαν τον καφέ με την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν σε καταστροφή του ιστού και την τύφλωση.

6.Προστατεύει το συκώτι

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι πίνουν μια κούπα την ημέρα έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να έχουν μη φυσιολογικά επίπεδα ηπατικών ενζύμων χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της καφεΐνης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT