Elle Macpherson: Το glamorous κορίτσι της μόδας δεν θέλει να φοράει ποτέ makeup

Elle Macpherson: Το glamorous κορίτσι της μόδας δεν θέλει να φοράει ποτέ makeup

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα περίμενε κανείς ότι ένα μοντέλο τόσο διάσημο και τόσο επιτυχημένο όσο η Elle Macpherson θα πρόσεχε επιμελώς την εξωτερική του εμφάνιση. Όπως εξομολογείται, όμως, η καλλονή που την δεκαετία του ’80 και του ’90 μεσουρανούσε στις πασαρέλες και έγινε ευρέως γνωστή ως ‘το κορμί’ χάρη στα τέλειες αναλογίες της, δεν προστάτευσε την επιδερμίδα της όσο έπρεπε. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο αμερικάνικο blog ‘Into The Gloss’, η Elle αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς της, τα λάθη που έχει κάνει, αλλά και το πώς καταφέρνει να βγαίνει σε κάθε φωτογραφία πανέμορφη.

Η 50χρονη σήμερα Mcpherson εξακολουθεί να διαθέτει μια καλλίγραμμη σιλουέτα που θα ζήλευαν ακόμα και γυναίκες μικρότερης ηλικίας, ενώ παραμένει λαμπερή και γοητευτική. Η ενασχόλησή της με τη δική της σειρά προϊόντων ομορφιάς  αλλά και εσωρούχων, την καθιστά μια επιτυχημένη επιχειρηματία που μετά από μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ κατάφερε να αποκτήσει την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να παραμείνει στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Η ίδια μετανιώνει για την αδιαφορία που έδειχνε σε μικρότερη ηλικία στην αντηλιακή προστασία. Όπως δήλωσε, μπορεί να φαίνεται πιο όμορφη όταν είναι μαυρισμένη αλλά «όταν ήμουν μικρή δεν προστάτευα την επιδερμίδα μου από τον ήλιο. Έχω πολλές φακίδες σε όλο μου το σώμα και δεν έκανα ποτέ κάτι για αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να κάνω μια θεραπεία με λέιζερ σήμερα γιατί είμαι εκτεθειμένη στον ήλιο όλη την ημέρα. Αλλά πλέον πιστεύω ότι το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιώ καθημερινά ένα με δείκτη 50+SPF». 

Παρόλο που θεωρείται ένα από τα πιο glamorous κορίτσια της μόδας, η Elle δεν λατρεύει ιδιαίτερα το μακιγιάζ. «Έχω δύο προγονές, 14 και 16 ετών, και συνήθως τους συμβουλεύω να μην φορούν μακιγιάζ. Είναι πολύ πιο όμορφες χωρίς makeup. Ποτέ δεν μου άρεσε το μακιγιάζ και ακόμα δεν μου αρέσει». Το μοντέλο προτιμά το απλό μακιγιάζ ακόμα και για τις επίσημες εμφανίσεις της, ενώ όπως λέει βάφει έντονα τα μάτια της και φοράει ένα κραγιόν σε nude απόχρωση. «Βλέπω φωτογραφίες της Christy Turlington και της Kate Moss όπου φορούν κατακόκκινο κραγιόν και αναρωτιέμαι γιατί σε εμένα δεν ταιριάζει. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Έχω σκουρόχρωμα μάτια και απλά χρησιμοποιώ ένα μαύρο eyeliner, μαύρη μάσκαρα και nude κραγιόν». Όσο για το μανικιούρ της, πάντα χρησιμοποιεί πολύ ανοιχτά ή πολύ σκούρα χρώματα ενώ δεν ξεχνά ποτέ να γελάει στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί για την υγεία της και την ομορφιά της. 

Η Elle δεν παρέλειψε να δώσει τις συμβουλές της στις γυναίκες που θέλουν να βγαίνουν πάντα όμορφες στις φωτογραφίες: «Μια γυναίκα κάποτε μου είπε ότι βγαίνει χάλια σε όλες τις φωτογραφίες και ζήτησε την συμβουλή μου. Την έβγαλα μια φωτογραφία και παρατήρησα ότι τέντωνε πολύ τα χείλη της από την ένταση ενώ φορούσε υπερβολικό μακιγιάζ». Όπως είπε το μοντέλο, υπάρχουν πολλά κόλπα για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες: «Ο καθένας μπορεί να τα μάθει. Όταν αγχώνομαι για ένα χαρακτηριστικό του προσώπου μου, τότε εστιάζω αλλού. Πάντα πρέπει να προωθείς τα καλά χαρακτηριστικά. Έτσι όλοι φαινόμαστε όμορφοι. Έχει να κάνει με τη διάθεσή σου και πως επιδεικνύεις την ομορφιά σου».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT