Τι θεωρούμε ρομαντικό και γιατί;

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί θεωρούμε τα κόκκινα λουλούδια ρομαντικά; Γιατί κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλουμε να διοργανώσουμε ένα ρομαντικό δείπνο με τον σύντροφό μας και γιατί τα σοκολατάκια είναι το καλύτερο δώρο που μας έκαναν ποτέ; Οι επιστήμονες προσπάθησαν να καταλάβουν γιατί θεωρούμε ορισμένες ‘παραδόσεις’ ρομαντικές και κατέληξαν ότι όλα σχετίζονται με τις 5 αισθήσεις μας.

1.Το κόκκινο: Γιατί τα κόκκινα τριαντάφυλλα και όχι για παράδειγμα, οι κίτρινες τουλίπες, θεωρούνται τα άνθη των ερωτευμένων; Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο χρώμα δημιουργεί ερωτική διάθεση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Το πείραμα του πανεπιστημίου του Rochester ήταν χαρακτηριστικό: όταν ζητήθηκε από μια ομάδα αντρών να αξιολογήσουν γυναίκες, εκείνοι προτίμησαν γυναίκες που φορούσαν κόκκινη μπλούζα και μάλιστα δήλωσαν ότι θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα για εκείνη σε ένα ραντεβού.

2.Η σοκολάτα: Σύμφωνα με τον γιατρό Bankole A.Johnson του πανεπιστημίου του Τέξας «η σοκολάτα διεγείρει τα σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση». Η σεροτονίνη που απελευθερώνεται κάθε φορά που τρώμε σοκολάτα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και ευτυχισμένοι. Για αυτό όταν μια γυναίκα τρώει ένα σοκολατάκι που της έφερε ο σύντροφός της, τον συνδέει με την απόλαυση και την ευτυχία.

3.Ρομαντική μουσική: Οι απαλές μελωδίες είναι ιδανικές για ένα ρομαντικό ραντεβού γιατί κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται πιο γοητευτικές και πιο φιλικές. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology of Music, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, οι γυναίκες που άκουγαν ρομαντική μουσική όσο περίμεναν στο δωμάτιο αναμονής, έδωσαν πιο εύκολα το τηλέφωνό τους σε ένα άντρα και συμφώνησαν να βγουν ραντεβού μαζί του.

4.Ρομαντικό δείπνο: Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πιο πολυάσχολη μέρα για τα εστιατόρια, αφού τα περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους με ένα ρομαντικό δείπνο. Οι ερευνητές του ‘Max Plank Institute of Evolutionary Anthropology’ ανακάλυψαν ότι οι αρσενικοί χιμπατζήδες που μοιράζονταν το φαγητό τους με τα θηλυκά έκαναν περισσότερο σεξ. Το 'δώρο το φαγητού' στη φύση συνδέεται με το σεξ και από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγουν ούτε οι άνθρωποι.

5.Το άρωμα: Σύμφωνα με τους ειδικούς το κέντρο μνήμης μυρωδιών και ο ιππόκαμπος που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από την μνήμη είναι τόσο κοντά που μερικά αρώματα μένουν στη μνήμη μας υποσυνείδητα. Όταν ένας άνθρωπος συνδέει με τον σύντροφό του μια συγκεκριμένη μυρωδιά, κάθε φορά που θα την μυρίζει θα έχει θετική επιρροή στην ψυχολογία του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT