Karl Lagerfeld: Λανσάρει νέα κολεξιόν για παιδιά

Karl Lagerfeld: Λανσάρει νέα κολεξιόν για παιδιά

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Karl Lagerfeld είναι ένας σχεδιαστής που δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα. Για αυτό, ενώ όλος ο κόσμος της μόδας έχει στραμμένη την προσοχή του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να ανακοινώσει το επόμενο δημιουργικό του project, μια νέα κολεξιόν για παιδιά. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα σκίτσο του 81χρονου γερμανού σχεδιαστή που δίνει μια πρώτη γεύση για τη νέα σειρά ρούχων που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2016 και θα περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ για μωρά και παιδιά έως 16 ετών.

Μετά τη διάσημη κολεξιόν του με ρούχα που ήταν εμπνευσμένα από την αγαπημένη του γάτα, την Choupette, ο Lagerfeld ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την γαλλική Groupe CWF για τη δημιουργία μιας rock’n’roll κολεξιόν για παιδιά ηλικίας 0-16 ετών. H Children Worldwide Fashion, η εταιρεία που παράγει και διανέμει παιδικά ρούχα για οίκους όπως οι Burberry, Marc Jacobs, Chloé και DKNY, δήλωσε μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της, Freddy Mallet, σχετικά με τη συνεργασία: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία με τον Karl Lagerfeld. Γίνεται στα πλαίσια της συνεχόμενης αναζήτησής μας για συνεργασίες με μεγάλους οίκους διεθνούς φήμης. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι για την εξέλιξη αυτής της κολεξιόν».  

Μετά την παρουσίαση της κολεξιόν το 2016, θα κυκλοφορήσουν δύο ακόμα εποχιακές σειρές ρούχων τα επόμενα δύο χρόνια ενώ οι τιμές θα κυμαίνονται στα 22 ευρώ και θα είναι διαθέσιμες αρχικά στην Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή και στην Κορέα. Το σχέδιο του Lagerfeld που δίνει μια πρώτη γεύση της κολεξιόν παρουσιάζει δύο αγόρια, το ένα ντυμένο με μια μαύρη γραβάτα και ένα κοστούμι που θυμίζει το χαρακτηριστικό στιλ του σχεδιαστή, και το άλλο με ένα λευκό t-shirt με το λογότυπο του Karl Lagerfeld. Αναμφισβήτητα, ο σχεδιαστής που εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τους πιο δημοφιλείς fashionistas ανά τον κόσμο, θα μπορέσει να έχει την ίδια απήχηση και στο παιδικό κοινό. Άλλωστε, ο ίδιος ο σχεδιαστής έχει στο παρελθόν παρουσιάσει στις επιδείξεις του το αξιαγάπητο 5χρονο βαφτιστήρι του Hudson, γιο του μοντέλου Brad Kroenig, που όπως αναμένεται ίσως γίνει και το κεντρικό πρόσωπο της νέας κολεξιόν του σχεδιαστή. Όσο για την μικρή North, την κόρη της Kim Kardashian και του Kanye West, για την οποία ο Karl ήδη έχει σχεδιάσει custom-made ρούχα, θεωρείται ήδη ένα από τα κορίτσια που θα έχουν την τιμή να περπατήσουν στην πασαρέλα του διάσημου σχεδιαστή.

Karl Lagerfeld: Λανσάρει νέα κολεξιόν για παιδιά-1

Ο μικρός Hudson που αντικατέστησε τον πατέρα του ως ‘πηγή έμπνευσης’ της Chanel έχει ήδη κυριαρχήσει στις πασαρέλες του οίκου περπατώντας μαζί με την Cara Delevingne, έχει επίσης φωτογραφηθεί στην καμπάνια του οίκου μαζί με την Joan Small, έχει ποζάρει για την γερμανική Vogue και έχει συμπρωταγωνιστήσει στην καμπάνια του ιταλικού οίκου Fendi με το διάσημο μοντέλο Anja Rubik. Τόσο ο Hudson που φωνάζει τον σχεδιαστή ‘θείο Karl’ όσο και ο πατέρας του, Brad, έχουν μια στενή σχέση με τον Lagerfeld που ποτέ δεν απέκτησε δικά του παιδιά. Σύμφωνα με την διάσημη fashion editor Leah Chernikoff «ο Hudson φέρνει πάντα ένα εντυπωσιακό στοιχείο στις επιδείξεις της Chanel. Η μόδα μπορεί να φαίνεται πολύ σοβαρή και αυστηρή αλλά δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις όταν ένα αξιαγάπητο παιδάκι περπατάει στην πασαρέλα κρατώντας το χέρι του πανέμορφου πατέρα του».

Η νέα κολεξιόν για παιδιά του Karl Lagerfeld, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη και διευθυντή του γραφείου του, Pier Paolo Righi, «είναι μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε το εξαιρετικό, ειρωνικό και εικονικό DNA μας με ένα ευρύτερο κοινό. Η ανακοίνωση (σ.σ. για τη νέα κολεξιόν) αντικατοπτρίζει την δέσμευση του οίκου για νεωτερισμό και θα επιτρέψει στον Karl Lagerfeld να μοιραστεί το ειρωνικό, παιχνιδιάρικο και δημιουργικό όραμά του με το νεαρό κοινό».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT