5 tips για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης εύκολα

5 tips για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης εύκολα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης γρήγορα και εύκολα, όπως συχνά υποστηρίζουν οι διάσημες σταρ που μέσα σε λίγους μήνες έχουν επανέλθει στην σιλουέτα που είχαν πριν την γέννα; Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο του Chicago, τα 3/4 των γυναικών επιβαρύνονται με τα κιλά της εγκυμοσύνης ακόμα και ένα χρόνο μετά την γέννα. Οι γυναίκες μετά από μια εγκυμοσύνη δύσκολα επανέρχονται στη σιλουέτα που είχαν πριν γίνουν μητέρες, υποστηρίζουν η γιατρός Kristin Kirkpatrick, που δέχεται στο ιατρείο της πολλές γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν κιλά μετά από μια εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με την Kirkpatrick «εάν πάρεις κιλά πάνω από το φυσιολογικό ή το υγιές για μια εγκυμοσύνη, είτε επειδή πιστεύεις ότι τρως για δύο είτε επειδή παρατάς την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική, τότε δύσκολα θα αποκτήσεις ξανά την σιλουέτα που είχες πριν την εγκυμοσύνη». Η γιατρός προειδοποιεί πως τα επιπλέον κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα βάρους και στο παιδί. Επιπλέον, αν τα κιλά επιμείνουν για παραπάνω από 6 μήνες τότε η προσπάθεια για απώλεια βάρους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Η Kirkpatrick προτείνει τους εξής 5 τρόπους για να χάσετε πιο εύκολα κιλά μετά την εγκυμοσύνη:

1.Υγιεινά σνακ: Να έχετε πάντα στο σπίτι ή στο γραφείο υγιεινά σνακ, φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.

2. Αποφύγετε τα τρόφιμα με ζάχαρη: Όταν το παιδί σας αρχίσει να τρώει στερεά τροφή, μην πέσετε στην παγίδα των έτοιμων φαγητών και των τηγανιτών και αποφύγετε τη ζάχαρη.

3. Θηλασμός: Σύμφωνα με έρευνες ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.

4.Υπολογίστε τις θερμίδες: Υπολογίστε τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά, ώστε να μην ξεφεύγετε από το πρόγραμμά σας.

5.Να πίνετε νερό: Κάποιες φορές μπερδεύουμε την πείνα με την δίψα, για αυτό καλό είναι να πίνετε νερό, ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT