Λίλα Καραποστόλη: Η μαγειρική είναι δημιουργική απασχόληση και τρόπος ζωής

Λίλα Καραποστόλη: Η μαγειρική είναι δημιουργική απασχόληση και τρόπος ζωής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Λίλα Καραποστόλη η μαγειρική αποτελεί ένα πάθος που γεμίζει την καθημερινότητά της, και αυτό το πάθος της θέλησε να το μοιραστεί με όσους έχουν κοινό ενδιαφέρον για την τέχνης της κουζίνας. Έτσι δημιουργήθηκε το cookery club «Μαθήματα Μαγειρικής», ένας χώρος που προσφέρει μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την αγάπη για τη γαστρονομία, μέσα από γευσιγνωσίες, εργαστήρια και ομιλίες. «Προσφέρουμε μαθήματα μεμονωμένα, τα οποία αφορούν συγκεκριμένες ενότητες που ανανεώνονται συχνά και ανάλογα με την κάθε εποχή, ενώ οι εκπαιδευτές διαφέρουν ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο έχουν εξειδικευθεί», εξηγεί. «Τα θέματα των μαθημάτων ποικίλλουν, από τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και τη ζαχαροτεχνική, μέχρι δημιουργίες cocktails και γευσιγνωσίες κρασιών, ελαιολάδου και μελιού». Ιδιαίτερη βάση δίνεται και στις πρώτες ύλες, οργανώνοντας συναντήσεις με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και δοκιμάζουν προϊόντα χωρίς κανένα κόστος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Λίλα Καραποστόλη -η οποία είχε εργαστεί σε εταιρίες τροφίμων και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος σε περιοδικά γαστρονομίας- γνωρίστηκε με το σύζυγό της, τον chef Νίκο Μακρυμίχαλο. «Με βοήθησε να δω τη μαγειρική με μια πιο επαγγελματική ματιά. Έτσι καταφέραμε να συνδυάσουμε το marketing με την επαγγελματική μαγειρική, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε την εταιρεία “Food Issues”, και να μπορούμε να προσφέρουμε σε επαγγελματίες του χώρου τις υπηρεσίες που χρειάζονται». Γρήγορα διαπίστωσαν πως η μαγειρική και τα μαθήματα γαστρονομίας δεν πρέπει να είναι ένα είδος πολυτελείας κι έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα του cookery club. «Εν μέσω οικονομικής κρίσης, θέλαμε να καλύψουμε εκείνους που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα, όπως οι άνεργοι, αλλά και επαγγελματίες chefs οι οποίοι αναζητούσαν μια συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και πιστοποίηση, αφού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουμε τη δυνατότητα να διεξάγουμε εξετάσεις και να δίνουμε επαγγελματικές πιστοποιήσεις».

Η ίδια έχει γράψει και το βιβλίο ‘Παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου’, με παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου, ήθη και έθιμα – ένα έργο που έχει διακριθεί στα βραβεία Gourmet ως το Καλύτερο Βιβλίο Γαστρονομίας Έλληνα Συγγραφέα για τη χρονιά 2007-2008.

Σε προσωπικό επίπεδο, όπως παραδέχεται, η μαγειρική είναι χόμπι, δημιουργική απασχόληση και τρόπος ζωής. «Βρίσκεται στο μυαλό μου από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που θα πάω για ύπνο. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ και με περιτριγυρίζει στην καθημερινότητά μου, από το μεσημεριανό τραπέζι μέχρι τα δώρα που θα αγοράσω για τους φίλους μου. Πιστεύω πως αν ο καθένας μας κάνει αυτό που αγαπάει, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες».

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT