Ξηρό δέρμα: 4 tips για σωστή ενυδάτωση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις μέρες που κάνει κρύο ακόμα κι αν περιποιείστε το δέρμα σας, αυτό μπορεί να είναι ξηρό και αφυδατωμένο. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας scrub μία φορά την εβδομάδα και βάζετε πολύ ενυδατική κρέμα, το δέρμα σας θα παραμένει ξηρό. Αποφύγετε τις παρακάτω ‘κακές’ συνήθειες και πείτε αντίο για πάντα στην ξηρή σας επιδερμίδα:

1.       Κάνετε ντους με καυτό νερό. Μπορεί να το απολαμβάνετε, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα σας. Το καυτό νερό θα διώξει τη φυσική υγρασία του σώματός σας και έτσι η επιδερμίδα σας θα γίνει ξηρή. Προτιμήστε να κάνετε ντους με χλιαρό και όχι καυτό νερό.

2.       Δώστε βάση στην ενυδατική σας κρέμα. Η ενυδατική σας κρέμα πρέπει να έχει «βαριά σύνθεση», πρέπει να στοχεύει δηλαδή στη βαθιά ενυδάτωση.

3.       Σκληρό σαπούνι. Αν χρησιμοποιείτε σκληρό σαπούνι, τότε μάλλον θα πρέπει να το πετάξετε. Τα σκληρά σαπούνια απομακρύνουν κάθε ίχνος λιπαρότητας για αυτό προτιμήστε ένα κρεμώδες σαπούνι αντί για υγρό σαπούνι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT