New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

5' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της Εβδομάδας Μόδας μπορεί από σήμερα να μεταφέρεται στο Λονδίνο, τα φώτα όμως δεν έχουν ακόμα σβήσει στα catwalks της Νέας Υόρκης όπου πλήθος celebrities, fashionistas και editors παρακολουθήσουν την Εβδομάδα Μόδας. Τα shows ξεκίνησαν στις 4 Φεβρουαρίου και την αυλαία έριξε ο Tom Ford με τη glam collection του. Διάσημοι σχεδιαστές, μεγάλοι οίκοι και famous brands παρουσίασαν τις εντυπωσιακές πασαρέλες τους και τις νέες τάσεις για το Φθινόπωρο 2015.

Marc Jacobs

Μπορεί εδώ και έναν χρόνο να μην είναι πια στο τιμόνι του οίκου Louis Vuitton, αλλά ο Marc Jacobs έχει επιστρέψει δυναμικά με τις προσωπικές συλλογές του. Ο διάσημος σχεδιαστής για το Φθινόπωρο 2015 εμπνεύστηκε από την εκκεντρική persona και editor της Vogue, Diana Vreeland, και προσπάθησε να μεταφέρει το πάθος της για τη μόδα και το ιδιαίτερο στιλ της στα σύνολα της πασαρέλας του. Καρό patterns, preppy looks, διαφάνειες, καλοραμμένα πανωφόρια, φορέματα σε metallic αποχρώσεις και σκούρο μπλε, γούνινες λεπτομέρειες, ταγέρ, κοστούμια και maxi φούστες πρωταγωνίστησαν σε μία collection, που ξεχώρισε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για τη δυναμική, την καλαισθησία της, αλλά και τη glamorous διάστασή της.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-1

Marchesa

Οι σχεδιάστριες του οίκου, Georgina Chapman και Keren Craig, αποφάσισαν αυτή τη φορά να αναδείξουν τη sexy πλευρά κάθε γυναίκας με τις δημιουργίες τους. Η έμπνευση τους ήρθε από τα 20s και το παλιό Hollywood και από τα πρώτα κιόλας λεπτά του show, η αίσθηση αυτή μεταφέρθηκε σε όλους τους καλεσμένους στο ξενοδοχείο St. Regis. Τα φορέματα με διαφάνειες, διακοσμητικές λεπτομέρειες και κρόσσια κυριάρχησαν στο catwalk και το σίγουρο είναι πως θα πρωταγωνιστήσουν σύντομα και σε κάποια από τα κόκκινα χαλιά μεγάλων events. Την παράσταση, βέβαια, έκλεψαν οι δημιουργίες με τρισδιάστατα λουλούδια, που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του σχεδιαστικού διδύμου.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-2

Victoria Beckham

Τα minimal looks και οι καθαρές γραμμές είναι η σφραγίδα της και τα φορέματα κατέχουν σημαντική θέση σε κάθε συλλογή της. Η Victoria Beckham μετά την τελευταία της collection με πιο ανδρόγυνα κομμάτια και military jackets, επανήλθε δυναμικά στην Εβδομάδα της Νέας Υόρκης για το Φθινόπωρο 2015 με θηλυκές, κομψές δημιουργίες και ένα show επηρεασμένο από τις “παλιές της αγάπες”. Η συλλογή περιείχε πολλά φορέματα που συνδύαζαν μοντέρνα διάθεση, άνεση, θηλυκότητα και αντανακλούσαν το εκλεπτυσμένο γούστο και την αβίαστη κομψότητα της διάσημης σχεδιάστριας. Οι πτυχώσεις και οι ασυμμετρίες ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων κομματιών της collection, ενώ τα μεσάτα, oversized, καλοραμμένα πανωφόρια ήταν το statement κομμάτι που αναζητά κάθε γυναίκα για να επενδύσει και να δημιουργήσει δυνατά looks για όλες τις ώρες της μέρας.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-3

Ralph Lauren

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι γυναίκες λατρεύουν τις δημιουργίες του Ralph Lauren, μιας και ο σχεδιαστής υμνεί τη γυναικεία κομψότητα και τη θηλυκότητα σε κάθε συλλογή του. Έτσι, για άλλη μια σεζόν ο γνωστός οίκος δημιούργησε ρούχα και μοντέρνα αξεσουάρ που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη γκαρνταρόμπα της και πέτυχε ένα άρτιο και καλόγουστο αποτέλεσμα, που εντυπωσίασε. Οι κάπες, τα καλοραμμένα παλτό, τα suede κρόσσια σε τσάντες, εσάρπες και σε ankle booties, όπως και οι γούνινες λεπτομέρειες -το brand χρησιμοποιεί μόνο συνθετικές γούνες- κυριάρχησαν στα looks της συλλογής και θα γίνουν σίγουρα τα hot κομμάτια των φθινοπωρινών outfits μας. Εξίσου κομψά ήταν και τα minimal μάλλινα ρούχα στις γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, όπως και τα μαύρα κοστούμια και τα βελούδινα φορέματα.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-4

Michael Kors

Ο Michael Kors ανήκει στους σχεδιαστές που δημιουργούν εδώ και χρόνια, κομμάτια για ‘αληθινές γυναίκες’ και κάθε σεζόν απολαμβάνουμε τις κομψές και περιποιημένες collections του. Φέτος παρακολουθήσαμε ένα άρτιο show με φορέματα, κοστούμια, παλτό και παντελόνια στις αποχρώσεις του χακί, του μπεζ, του navy blue, του γκρι και του μαύρου. Είδαμε επίσης και κάποια κομμάτια σε metallic τόνους, όπως και σε floral και τουίντ prints. Οι καθαρές γραμμές και η ανδρόγυνη κομψότητα σε σακάκια και φορέματα, οι γούνινοι γιακάδες, οι καμπαρντίνες, τα καλοραμμένα παλτό και οι γούνες συνθέτουν looks κομψά, καλοστημένα, σοφιστικέ και απολύτως φορέσιμα για όλες τις ώρες της μέρας.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-5

Donna Karan

Η Donna Karan αγαπάει τη Νέα Υόρκη και οι αναφορές της σ’ αυτή γίνονται κατά καιρούς μέσα από διάφορες συλλογές της. Έτσι και φέτος, το γκρι και το μαύρο των κτιρίων της πόλης σε συνδυασμό με το χρυσό χρώμα από τα φώτα των δρόμων κυριάρχησαν τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ της συλλογής. Τα μαύρα και χρυσά φορέματα που αφήνουν τους ώμους ακάλυπτους τράβηξαν την προσοχή μας, όπως και τα καλοραμμένα παντελόνια, τα γιλέκα και τα σακάκια, τα ογκώδη παλτό και οι φαρδιές υφασμάτινες ζώνες που συνδυάζονταν με λεπτές δερμάτινες. Τα μπροκάρ υφάσματα στα παλτό, οι έντονες διακοσμητικές λεπτομέρειες στα φορέματα και οι μαύρες διαφάνειες δημιούργησαν ένα άρτιο, καλόγουστο αποτέλεσμα, αλλά η καινοτομία της collection ήταν τα layers με bustier πάνω από top, που συνδυάστηκαν με cigarette υφασμάτινο παντελόνι.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-6

Diane von Furstenberg

Η Diane von Furstenberg αφουγκράζεται τις ανάγκες της σημερινής γυναίκας και στοχεύει πάντα στην ανάδειξη της δυναμικότητας αλλά και της θηλυκότητάς της. Έτσι, η διάσημη σχεδιάστρια θέλει κάθε γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες της να είναι κομψή πρωί και βράδυ. Στη συλλογή της για το Φθινόπωρο 2015, η DVF ισορρόπησε το ανδρόγυνο στοιχείο και την απαράμιλλη κομψότητα και παρουσίασε καλοραμμένα παντελόνια και γιλέκα για μοντέρνα office looks, τα χαρακτηριστικά wrap φορέματά της με mix and match μοτίβων, αλλά και βραδινές δημιουργίες και lingerie φορέματα με διαφάνειες και έντονες λεπτομέρειες.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-7

Oscar de la Renta

Ο Peter Copping, που έκανε το ντεμπούτο του στο τιμόνι του οίκου de la Renta, μπορεί να μην πρόλαβε να συνεργαστεί με τον διάσημο σχεδιαστή, φρόντισε όμως να δουλέψει με τους στενούς συνεργάτες του. Η πίεση ήταν μεγάλη, είχε μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή του για να δημιουργήσει τη συλλογή, αλλά τα κατάφερε και τίμησε όπως έπρεπε τον μεγάλο σχεδιαστή που αγαπούσε τις γυναίκες και τις υμνούσε με τις δημιουργίες του. Ανάμειξε τις βραδινές τουαλέτες με πρωινά κομμάτια και παρουσίασε φρέσκα looks, αλλά απολύτως κομψά με χρώμα, καρό prints και διακοσμητικά τρισδιάστατα λουλούδια.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-8

Alexander Wang

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής σεβάστηκε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού του κι έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μία μοντέρνα συλλογή για το φθινόπωρο του 2015 με total black σύνολα, σακάκια με δερμάτινες λεπτομέρειες, cigarette παντελόνια, φορέματα με βελούδινα στοιχεία, αξεσουάρ με τρουκς, ενώ πέτυχε ένα ολοκληρωμένο styling από την κορυφή μέχρι τα μποτάκια, που αντικατόπτριζε τη δυναμική των κομματιών του με τον καλύτερο τρόπο.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-9

Tommy Hilfiger

Ο διάσημος σχεδιαστής για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του στον χώρο της μόδας δημιούργησε μία φθινοπωρινή συλλογή που είχε έμπνευση από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και την ταινία ‘Love Story’. Τα 70s preppy looks συνδυάστηκαν με βελούδινα μπορντό φόρεματα και τα αυστηρά printed ταγιέρ αναμείχθηκαν με baseball jackets, κάπες, γούνες, δερμάτινα σπορ κομμάτια και φυσικά denim. Το μπορντό, το κρεμ και το μπλε navy πρωταγωνίστησαν στην πασαρέλα, ενώ δεν έλειψαν και τα μάλλινα πουλόβερ και φορέματα, που θα γίνουν must-have κομμάτια για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα το φθινόπωρο του 2015.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-10

Tom Ford

Ο διάσημος σχεδιαστής έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Μόδας και παρουσίασε μία συλλογή που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο “Americana”. Denim patchwork φούστες με 70s αναφορές, γούνες, κρόσσια, αλλά και φορέματα με glam λεπτομέρειες ολοκλήρωσαν μία καλοσχεδιασμένη collection με έντονα στοιχεία.

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές-11
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT