5 υγιεινά και διαιτητικά smoothies

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φυσικοί χυμοί και ιδιαίτερα τα smoothies με λαχανικά ή ξηρούς καρπούς περιέχουν συστατικά που μπορούν να μας χορτάσουν, να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας αλλά και να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό. Φτιάξτε απολαυστικά smoothies για το πρωινό ή σαν απογευματινό σνακ και επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που περιέχουν.

Smoothie σπανάκι και αβοκάντο

Ένα smoothie που μπορεί να αντικαταστήσει το πρωινό ή το βραδινό γεύμα:  Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ ένα αβοκάντο με μια κούπα φρέσκο σπανάκι, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο, 1 κούπα γάλα και παγάκια. (υλικά για 2 μερίδες)

Smoothie μπανάνα

Ένα smoothie που έχει γεύση γλυκού για αυτό είναι μια καλή εναλλακτική για τις στιγμές που έχετε όρεξη για κάποιο γλύκισμα: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 παγωμένη μπανάνα. 1 κούπα γιαούρτι, μισό κουταλάκι βανίλια, 2 κουταλιές μέλι, 1/3 κούπας γάλα (ή γάλα σόγιας), παγάκια. Γαρνίρετε με τρίμμα παξιμαδιού ή διαιτητικού μπισκότου ή δημητριακών.

Smoothie σοκολάτα- κεράσι

Ένα αντιοξειδωτικό smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 κούπα γάλα με 2 κουταλιές σπόρους chia, 1 κουταλιά κακάο, 2 κούπες καθαρισμένα κεράσια, 1 μπανάνα και παγάκια.

Smoothie βατόμουρων

Ένα υγιεινό smoothie που θα σας χορτάσει: Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ μισή κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με μισή κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, μισή κούπα φράουλες και 2 χουρμάδες.

Smoothie ροδάκινου

Ένα νόστιμο milkshake που θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας: Αναμείξτε μια κούπα γάλα αμυγδάλου με μια κούπα ψιλοκομμένου φρέσκου ή κατεψυγμένου ροδάκινου, μισή παγωμένη μπανάνα, μισή κούπα χυμό ανανά και μια κουταλίτσα λάδι καρύδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT