Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη & Καλοκαίρι 2015

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη & Καλοκαίρι 2015

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιοπρόσεκτες τάσεις, νέα brands που έκαναν αίσθηση, σχεδιαστές σε καινούρια πόστα ή ρόλους, εκθέσεις μόδας. Κρατήστε σημειώσεις για μια άνοιξη που θέλει τις γυναίκες δυνατές.

Δίχτυ ασφαλείας

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-1

Οι διαφάνειες παραμένουν η μεγάλη αδυναμία του καλοκαιριού για τους σχεδιαστές, με τα δίχτυα να προτείνουν μια πιο αιχμηρή έκθεση γυμνής σάρκας, για εκείνες που πλήττουν με τα σιφόν. Μεγάλα mesh, άλλοτε ρομαντικά, άλλοτε με το δυναμισμό του αμερικάνικου sportswear, σε λευκή και μαύρη εκδοχή, απαράμιλλα σέξι.

Jean-ius

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-2

To denim ξεστρατίζει αυτό το καλοκαίρι από την αμερικανική casual καταγωγή του και κόβεται στα πιο ευφάνταστα πατρόν της ιστορίας του. Φορέματα, παλτό, παντελόνια, ολόσωμες φόρμες, ως επί το πλείστον σε βαθύ μπλε, κεντιούνται ή στολίζονται με δαντέλες, διακοσμητικές πέτρες και χρυσές λεπτομέρειες!

Khaki: H επαναφορά

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-3

Πρωτοεμφανίστηκε στις πασαρέλες πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, και αμέσως καθιερώθηκε ως μία από τις πλέον κλασικές τάσεις. Για αυτήν τη σεζόν, οι σχεδιαστές επαναπροσδιόρισαν το khaki trend, που εμφανίζεται στη μορφή του military, του safari αλλά και των neutrals. Οι couture λεπτομέρειες δεν έλειψαν στις πασαρέλες των Ralph Lauren και Gucci, με τον πρώτο να παρουσιάζει στενά cargo παντελόνια συνδυασμένα με μεταξωτές βραδινές μπλούζες, μεταξωτά jumpsuits και βραδινά φορέματα από ταφτά, ενώ οι «επαναστάτριες» του Lagerfeld για τη Chanel εμφανίστηκαν με σουέντ capri παντελόνια και ριχτές μπλούζες. Οι παλ αποχρώσεις και το στυλ safari στον Michael Kors και οι εργατικές φόρμες και τα military φορέματα του Marc Jacobs τόνιζαν την αντίφαση της κλασικής και της σύγχρονης εκδοχής του khaki.

Κυβισμός

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-4

Αν χασμουριέστε με τα εμπριμέ, κι αν η φετινή τους παρέλαση με τα υπερμεγέθη οργιαστικά λουλούδια δεν σας αφορά, η τάση για σας είναι τα abstract σχέδια, στην πλειοψηφία τους ασπρόμαυρα, που παραπέμπουν στον κυβισμό και την op art. Φαίνονται σαν τυπώματα πάνω στα υφάσματα, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για εξαιρετικής ακρίβειας πολυμορφικά πατρόν.

Ναυτικό πρόσταγμα

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-5

Το ναυτικό στιλ τρύπωσε φέτος στις συλλογές των Michael Kors, Louis Vuitton και Chanel. Πολυτελές, αλλά νεανικό, με τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία, το look αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση της τάσης των khakis.

Ο ανατρεπτικός Anderson

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-6

Με την άφιξή του στον Loewe πριν από ένα χρόνο, ο νέος creative director του οίκου, Jonathan Anderson, επανασχεδίασε το logo και τις boutiques, επιμελήθηκε τις διαφημιστικές καμπάνιες και επιστράτευσε μια ομάδα νέων σχεδιαστών. Το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων αυτών των μηνών φάνηκε στο πρώτο show, το Σεπτέμβριο στο Παρίσι, όπου η ανατρεπτική αισθητική και η ιδιαιτερότητα στο σχεδιασμό έδωσαν μια νότα φρεσκάδας στον άλλοτε αυστηρό ισπανικό οίκο. Ο Anderson εμπνεύστηκε από την άγρια ομορφιά των Βαλεαρίδων Νήσων της Ισπανίας, η οποία αποτυπώθηκε στα ακατέργαστα υφάσματα σε ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και στα κομμάτια από δέρμα που έμοιαζαν να κρέμονται από maxi φούστες, καπαρντίνες και μπλούζες. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και πάλι τα πολυτελή δέρματα, τα οποία χρησιμοποίησε σε φαρδιά παντελόνια με έντονα χρώματα, σουέντ καπαρντίνες και ασύμμετρα φορέματα. Αλλά και τα λινά υφάσματα, το crochet και τα μεταξωτά tank tops έδωσαν μια boho αισθητική στην collection, ενώ το στοιχείο του εντυπωσιασμού ήταν η αντισυμβατική του εκδοχή στα αξεσουάρ, με τσάντες που θύμιζαν δειγματολόγια υφασμάτων και υφασμάτινες totes με απλικαρισμένα κομμάτια υφάσματος.

Το κοστούμι αλλιώς

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-7

Το power dressing δεν «φωνάζει» πια χειραφέτηση, ούτε καταφεύγει σε βάτες για να κάνει εντύπωση. Τα νέα trouser suits αποπνέουν μια ζεν σιγουριά, με το αυστηρό σακάκι να αντικαθίσταται από τυνίκ και γιλέκα, ενώ ζώνες και κορδόνια κάθε είδους μπαίνουν στο παιχνίδι. Σημαντική νέα λεπτομέρεια, το μήκος των παντελονιών, που σταματά αρκετά πάνω από τον αστράγαλο!

Δαντέλα

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-8

Πιο αισθαντικό από ποτέ, το λευκό σαρώνει τη σεζόν με τη δαντέλα σε κυρίαρχο ρόλο. Μεγάλα μοτίβα σχηματίζουν αφηρημένους ιστούς ή μπουκέτα λουλουδιών πάνω σε μίνι και ριχτά μακριά φορέματα, με διάφανα τούλια και βαμβακερές γάζες ανάμεσα στα σχέδια της δαντέλας να αφήνουν ακάλυπτα μέρη του γυναικείου σώματος. Οι νύφες του καλοκαιριού δεν έχουν παρά να διαλέξουν!

Σουέντ

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-9

Με τα ’70s να πλανιούνται στον αέρα, το σουέντ ήταν επόμενο να επιστρέψει στην πασαρέλα και στο λεξιλόγιο της άνοιξης. Μοναδικά ραφινάτο, αφήνει το απαλό του άγγιγμα σε ελαφρά πανωφόρια, φούστες σε γραμμή Α, boot cut παντελόνια, αλλά και ολόκληρα φορέματα, σε μονοκόμματα πατρόν και μουντές αποχρώσεις ή σαν συραμμένα χρωματικά «μπαλώματα».

Τελεία

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-10

Το μοτίβο που σηματοδότησε την παιχνιδιάρικη διάθεση των ’50s μπαίνει και πάλι στο κέντρο της προσοχής. Το ιταλικό δίδυμο Dolce & Gabbana, αλλά και ο «δικός μας» Vassilis Zoulias το υιοθέτησαν στις συλλογές τους, στις διαχρονικές αντιθέσεις του άσπρου – μαύρου.

Μποέμ ραψωδία

Όλες οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη &  Καλοκαίρι 2015-11

Η ανάλαφρη διάθεση των ᾽70s επιμένει, ωστόσο εμπλουτίζεται με ρομαντικά, flower power chic στοιχεία: Διάφανα εμπριμέ σιφόν, κοντά Woodstock σακάκια, κρόσσια, ριχτές τυνίκ, παντελόνια με ελαφριά καμπάνα και βολάν ντύνουν κορίτσια έτοιμα να εισβάλουν στα backstage των καλοκαιρινών μουσικών φεστιβάλ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT