Πως θα δείχνετε 20 χρόνια νεότερη χωρίς νυστέρι

Πως θα δείχνετε 20 χρόνια νεότερη χωρίς νυστέρι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια  γυναίκα δεν θα ήθελε  και δεν θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σταματήσει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και το σώμα της και να παραμείνει για πάντα φρέσκια και λαμπερή, όπως όταν ήταν 20 χρονών; Εάν θέλετε να φροντίσετε την επιδερμίδα σας  και να ελαττώσετε στο minimum τις ρυτίδες, ξεχάστε τις ακριβές κρέμες και τα serum που υπόσχονται θαύματα. Μπορεί μια καλή κρέμα να είναι ευεργετική για το δέρμα, όμως τα παρακάτω αντιγηραντικά tips και tricks είναι εξ ίσου αποτελεσματικά στη μάχη ενάντια στις ρυτίδες.

Μην χρησιμοποιείτε καλαμάκι: Από τώρα και στο εξής προτιμήστε να πίνετε τα ροφήματά σας κατευθείαν από το ποτήρι. Όσο περισσότερο «σουφρώνετε» τα χείλια σας, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε λεπτές αντιαισθητικές γραμμές γύρω από αυτά. Το ίδιο ισχύει και με το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνες οι καπνιστές τείνουν να εμφανίζουν ρυτίδες και σημάδια γήρανσης πολύ συντομότερα από τους μη καπνιστές.

Να κάνετε σωστό καθαρισμό προσώπου: Όσο κουρασμένη κι αν είστε ποτέ μην κοιμάστε χωρίς να πλύνετε καλά το πρόσωπό σας. Το makeup φράζει τους πόρους σας και δεν αφήνει το δέρμα σας να αναπνεύσει.

Ποτέ  μην ξεχνάτε τα χέρια και το λαιμό σας: Έχετε ακούσει που λένε πως καταλαβαίνεις την ηλικία μιας γυναίκας από το λαιμό και τα χέρια της; Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες από εμάς ξεχνάμε να τους δώσουμε την φροντίδα που έχουν ανάγκη. Ακόμη κι αν περιποιείστε συστηματικά το πρόσωπό σας, αν δεν φροντίσετε και αυτά τα σημεία, αργά η γρήγορα θα σας… προδώσουν. Γι’  αυτό το λόγο φροντίστε να βάζετε ενυδατική τόσο στο πρόσωπο, όσο στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια σας.

Φροντίστε τα μαλλιά σας: Ποιος είπε πως μόνο οι ρυτίδες μπορούν να  «προσθέσουν χρόνια». Τα θαμπά χωρίς όγκο μαλλιά σας κάνουν να δείχνετε αρκετά μεγαλύτερη (και κουρασμένη) απ’ ό,τι θα θέλατε. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε μια φορά την εβδομάδα να τους χαρίζετε την περιποίηση που χρειάζονται με μια ειδική μάσκα μαλλιών.

Χαλαρώστε: Σίγουρα έχετεακούσει τη φράση «Το άγχος προκαλεί ρυτίδες» και όπως φαίνεται, δεν είναι υπερβολή.  Σύμφωνα με έρευνες το στρες καταστρέφει τα κύτταρα, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση. Γι’ αυτό μη χάνετε την ευκαιρία να περνάτε καλά και να χαλαρώνετε. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Προσοχή στον ήλιο: Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, αλλά ταυτόχρονα και πηγή πολλών δερματικών προβλημάτων. Σύμφωνα με μια έρευνα του New England Journal of Medicine τα άτομα εκείνα που οδηγούν πολύ, εμφανίζουν πολύ πιο γρήγορα ρυτίδες, πανάδες και λεπτές γραμμές στην αριστερή μεριά του προσώπου τους, ενώ ένας μέσος άνθρωπος εκτίθεται στον ήλιο σχεδόν 200 ώρες μέσα σε ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT