7 θαυματουργές τροφές για τα μαλλιά σας

7 θαυματουργές τροφές για τα μαλλιά σας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «πήρε» λίγο παραπάνω; Σε όλες μας έχει συμβεί να έχουμε μπει στο κομμωτήριο για ένα «καθάρισμα» και να έχουμε φύγει με… καρέ (ή έστω κάτι λιγότερο σε μήκος απ’ αυτό που φανταζόμασταν). Δεν έγινε – ίσως – και τίποτα, θα σας πουν όλοι. Θα ξαναμακρύνουν! Εσείς ξέρετε όμως ότι η διαδικασία απαιτεί χρόνο, χρόνο που εσείς βιάζεστε να καλύψετε για να έρθουν και πάλι τα μαλλιά σας στο αγαπημένο σας μήκος. Στο μήκος δηλαδή που σας βολεύει, σας εξυπηρετεί και σας ταιριάζει.

Θα έχετε ακούσει πολλά tips για τα όσα πρέπει να κάνετε για να μακρύνει και πάλι γρήγορα η κόμη σας – από μασάζ και καλό λούσιμο  έως homemade μάσκες-, αλλά ειλικρινά σκεφτήκατε ποτέ ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί κι αλλαγές στη διατροφή σας; Δεν χρειάζεται βεβαίως να κάνετε κάποια «μαγική» δίαιτα, αρκεί μόνο να εντάξετε σ’ αυτή 7 θαυματουργές τροφές:

Σολωμός: Περιέχει Βιταμίνη D και πρωτεϊνη που δυναμώνουν την τρίχα, ενώ τα Ωμέγα – 3 λιπαρά, που επίσης περιέχει, βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν.

Κίτρινες πιπεριές: Περιέχουν τρεις φορές περισσότερη Βιταμίνη C απ’ ό,τι τα πορτοκάλια, η οποία δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας και τη βοηθά να μη σπάει.

Αβγά: Είναι πηγή Ωμέγα- 3 λιπαρών, αλλά και βιοτίνης (μια βιταμίνη που την παίρνουν σε συμπλήρωμα όσοι προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους). Προσοχή, όμως, τη «δουλειά» δεν την κάνει το «ασπράδι», αλλά ο κρόκος.

Ηλιόσποροι: Μια «χούφτα» είναι αρκετή για να λάβετε την απαραίτητη Βιταμίνη Ε, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του άιματος στο κρανίο και βοηθά τις τρίχες να μεγαλώσουν γρήγορα.

Γλυκοπατάτες: Περιέχουν Β- καροτένιο, τον «πρόδρομο» της Βιταμίνης Α που όχι μόνο εξασφαλίζει την υγεία της κεφαλής, αλλά βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν .

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT