6 κακές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

6 κακές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινούν μια δίαιτα αλλά δεν καταφέρνουν να χάσουν καθόλου κιλά ή αυτοί που ακολουθούν δίαιτες εξπρές προκειμένου να χάσουν κιλά γρήγορα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μοναδικός τρόπος για να χάσετε κιλά και να τα διατηρήσετε είναι να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες που σας προσθέτουν κιλά.

1. Μην αποκλείετε τροφές από τη διατροφή σας: Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο φαγητό που  μπορεί να είναι παχυντικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκλείσουμε από τη διατροφή μας προκειμένου να χάσουμε κιλά. Προτιμήστε να το καταναλώσετε σε μικρότερη ποσότητα ή πιο σπάνια.

2. Να κοιμάστε σωστά: Όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά τότε πεινάτε περισσότερο ή τρώτε περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνετε. Για αυτό φροντίστε να κοιμάστε σωστά, ώστε να μπορείτε να μείνετε πιστή στη δίαιτά σας.

3. Δίαιτες εξπρές: Αν έχετε βρει μια δίαιτα που σας βοηθά να χάσετε κιλά μέσα σε 4 μέρες, μάλλον έχετε ήδη καταλάβει ότι τα αποτελέσματα τέτοιων μεθόδων απώλειας κιλών δεν διαρκούν.

4. Αλκοόλ: Το αλκοόλ μειώνει τις αντιστάσεις μας και μπορεί να μας δημιουργήσει περισσότερη επιθυμία για φαγητό και δη για junk food. Προτιμήστε να μην πίνετε αλκοόλ με άδειο στομάχι και να επιλέγετε υγιεινά σνακ κάθε φορά που πεινάτε.

5. Μην παραλείπετε γεύματα: Αν νομίζετε ότι παραλείποντας ένα γεύμα θα γλιτώσετε θερμίδες, κάνετε λάθος. Αν μείνετε νηστική ο οργανισμός σας θα σας ωθήσει να φάτε περισσότερο στο επόμενο γεύμα.

6. Μην τρώτε ‘light’ τροφές: Tο λίπος δεν θεωρείται πια ένοχο, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι μετά από ένα γεύμα. Ένα προϊόν 'χωρίς λιπαρά' μπορεί να περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά και να εμποδίσει την απορρόφηση των βιταμινών.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT