Robin Wright: Το House of Cards την ανέδειξε σε style icon

Robin Wright: Το House of Cards την ανέδειξε σε style icon

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Robin Wright συστήθηκε στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο της Kelly στο Santa Barbara και καταξιώθηκε μέσα από εμπορικές ταινίες όπως το ‘Forrest Gump’ και ‘Message in a Bottle’. Η ηθοποιός, όμως, κατάφερε να χτίσει μια δεύτερη καριέρα με τον ρόλο της στη δημοφιλή σειρά House of Cards, όπου υποδύεται την Claire, την σύζυγο του πολιτικού Frank Underwood, που της χάρισε ένα Golden Globe. Η 48χρονη σταρ μεταμορφώθηκε σε μια δυναμική και σκληρή γυναίκα και αναδείχτηκε σε style icon επαναπροσδιορίζοντας το δημόσιο προφίλ της και την καριέρα της.

Έκοψε τα μαλλιά της κοντά, φόρεσε στιλάτα φορέματα και άλλαξε το look της για να υποδυθεί την θηλυκή αλλά πολύ δυναμική Claire. Η Robin Wright άλλαξε το προσωπικό της στιλ και είναι πιο όμορφη από ποτέ. Εκπνέει μια ήρεμη αλλά ταυτόχρονα και έντονη γοητεία, μια κομψότητα που αρμόζει στον ρόλο της αλλά και στην ίδια. Όπως είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της στην Independent,άλλωστε, εμπνεύστηκε –όχι από την Hilary Clinton όπως θα περίμεναν πολλοί- για τον ρόλο της από τον αμερικάνικο θαλασσαετό: «Τον είδα στο National Geographic και παρατήρησα πως πετούσε πιο ψηλά από τα υπόλοιπα και κοιτούσε κάτω διοργανώνοντας την στρατηγική του. Πολύ στωικός, πολύ ήσυχος. Με κλειστό στόμα, σταθερό λαιμό και άγριο βλέμμα. Απλά τον μιμήθηκα».

Η επιτυχία της σειράς οφείλεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο η Wright ενσαρκώνει τον ρόλο μιας τόσο πολύπλευρης γυναίκας, ενός χαρακτήρα που είναι δουλεμένος στην εντέλεια ακόμα και αναφορικά με το στιλ της. Η γκαρνταρόμπα της είναι κομψή και κινείται ανάμεσα σε θηλυκά και ανδρόγυνα σύνολα που ταιριάζουν με το νέο της χτένισμα. Η ηθοποιός αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair ότι έκοψε τα μαλλιά της «επειδή ήταν κατεστραμμένα από τις βαφές αλλά λειτούργησε άψογα για τον χαρακτήρα».

Η ηθοποιός μπορεί να είχε μια επιτυχημένη πορεία μέχρι τώρα όμως παραδέχεται ότι η καταξίωση και η δόξα ήρθε κάπως αργά: «Αισθάνομαι σαν να αποφοίτησα μόλις», λέει στο Vanity Fair εξηγώντας πως «ποτέ δεν πήγα στο πανεπιστήμιο. Έμεινα έγκυος στα 23. Ακούς τον κόσμο να λέει ότι έφτασαν (στην κορυφή) αλλά για μένα ήταν πάντα εκεί, με την έννοια ότι περίμενα να γίνει. Μου πήρε αρκετό καιρό. Είμαι 48 και είμαι επιτέλους ένας άνθρωπος που είναι επιτέλους έτοιμος».  

Η ηθοποιός που έχει δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, τον ηθοποιό Sean Penn, δηλώνει πλέον πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Η κόρη της, η 23χρονη Dylan, δουλεύει ως μοντέλο και ο γιος της Hopper Jack κάνει τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική. Η ίδια μετά το διαζύγιό της με τον Penn απολαμβάνει μια ήρεμη οικογενειακή και προσωπική ζωή: «Σέβομαι πολύ τον Sean και τα δύο παιδιά μας για να ‘πουλήσω’ το παρελθόν μας, τις χαρές και τα βάσανα, για δημόσια κατανάλωση. Ήμασταν μαζί (με τον Sean) όχι μόνο για να κάνουμε δύο υπέροχα παιδιά αλλά και για να μάθουμε πώς να αγαπάμε. Και πλέον αυτό που ψάχνω στους ανθρώπους είναι η καλοσύνη».

Η Robin Wright δηλώνει ευτυχισμένη στη σχέση της με τον νεότερό της ηθοποιό Ben Foster: «Δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένη στη ζωή μου. Μπορεί να μην είναι πολύ σωστό που το λέω αλλά ποτέ δεν έχω γελάσει πιο πολύ, δεν έχω διαβάσει πιο πολύ και δεν έχω διασκεδάσει πιο πολύ». Όπως παραδέχεται η γοητευτική ηθοποιός, ο σύντροφός της την εμπνέει να γίνει καλύτερη: «Υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθω, είναι ατελείωτο. Μου πήρε καιρό να ωριμάσω. Η αγάπη είναι κάτι εφικτό όπως και η ζωή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT