Μια ολόκληρη γειτονιά έμαθε τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει με νεαρό κωφό

Μια ολόκληρη γειτονιά έμαθε τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει με νεαρό κωφό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ολόκληρη γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη έμαθε την νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει με τον Muharrem, τον κωφάλαλο γείτονα τους. Στα πλαίσια μιας διαφήμισης για την προώθηση μιας νέας υπηρεσίας βιντεοκλήσεων για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, οι γείτονες και η αδερφή του Muharrem του επιφύλαξαν την καλύτερη έκπληξη.

Μετά από εντατικά μαθήματα οι άνθρωποι της γειτονιάς έμαθαν την νοηματική γλώσσα, ενώ οι υπεύθυνοι της παραγωγής τοποθέτησαν κάμερες στα μέρη που συχνάζει ο νεαρός. Όταν ο Muharrem ξύπνησε το πρωί, ξεκίνησε κανονικά την ημέρα του βγαίνοντας μια βόλτα με την αδερφή του. Στο ψιλικατζίδικο, όμως, ο ταμίας επικοινώνησε για πρώτη φορά μαζί του στην νοηματική. Το ίδιο συνέβη και στο ταξί, όταν ο ταξιτζής τον χαιρέτησε στη νοηματική, αλλά και στον δρόμο όταν μια κοπέλα του ζήτησε συγγνώμη. Όταν ο Muharrem έφτασε στην κεντρική πλατεία ήταν ήδη μπερδεμένος μέχρι που είδε όλους τους γείτονές του μαζεμένους να τον χαιρετούν στην νοηματική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT