Madonna: «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι το τελευταίο σύνορο»

Madonna: «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι το τελευταίο σύνορο»

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Madonna είναι pop star, φεμινίστρια και gay icon και όπως πρόσφατα δήλωσε είναι και η ‘νέα παλιά Madonna’. Η τραγουδίστρια δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ακόμα μακριά από τα φώτα της διασημότητας ούτε να στέψει τον διάδοχό της στον θρόνο της μουσικής βιομηχανίας. Αισθάνεται, εξάλλου, όπως δηλώνει στις πολλές συνεντεύξεις που δίνει με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ ‘Rebel Heart’, το ίδιο δημιουργική και το ίδιο ‘επαναστάτρια’, έτοιμη να κατακτήσει για ακόμα μια φορά την κορυφή των μουσικών charts και το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως.

Μιλώντας στο αμερικάνικο περιοδικό ‘Out’, η σταρ χαρακτήρισε τα δικαιώματα των γυναικών ως το «τελευταίο μεγάλο σύνορο» εξηγώντας ότι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι πολύ πιο προοδευμένα: «Οι γυναίκες είναι ακόμα μια περιθωριοποιημένη ομάδα. Ο κόσμος είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλος στην ομοφυλοφιλική κοινότητα από ότι στις γυναίκες. Ακόμα σε κατηγοριοποιούν ωςπαρθένα ή ως πόρνη. Εάν είσαι μιας συγκεκριμένης ηλικίας δεν σου επιτρέπεται να εκφράσεις την σεξουαλικότητά σου, να είσαι ανύπαντρη ή να έχεις σχέσεις με νεότερους άντρες».

Η σταρ αποκάλυψε πως, παρά το γεγονός ότι είναι μια διεθνούς φήμης τραγουδίστρια που έκανε καριέρα χάρη στις ‘προχωρημένες’ εμφανίσεις τις και στους προκλητικούς στίχους των τραγουδιών της, όταν ήταν παντρεμένη με τον Guy Ritchie αισθανόταν καταπίεση. Όπως είπε στην εφημερίδα ‘The Sun’ κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον βρετανό σκηνοθέτη «κάποιες φορές βρισκόμουν σε κατάσταση εσωτερικής διαμάχης. Υπήρχαν φορές που ήθελα να εκφραστώ ως καλλιτέχνης με τρόπους που δεν νομίζω ότι έκαναν τον πρώην σύζυγό μου να αισθάνεται άνετα» εξηγώντας ότι αισθανόταν ότι ο σκηνοθέτης την κρατούσε πίσω αναφορικά με τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Η 56χρονη τραγουδίστρια συνειδητοποίησε βέβαια από τότε ότι σε όλες τις σχέσεις απαιτούνται συμβιβασμοί: «Όταν παντρεύεσαι πρέπει να έχεις διάθεση να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς» είπε αποκαλύπτοντας ότι πλέον χρειάζεται έναν σύντροφο που να την αποδέχεται για αυτό που είναι.

Μετά το διαζύγιό της με τον Ritchie, η Madonna έκανε σχέσεις με άντρες που ήταν κατά πολύ νεότεροί της και έπρεπε να αντιμετωπίσει την αρνητική κριτική του κόσμου. Όπως πιστεύει όμως «δεν υπάρχει πρόβλημα όταν ο Mick Jagger έχει σχέση με ένα 25χρονο κορίτσι, όμως εάν εγώ βγαίνω με ένα 25χρονο άντρα το θεωρούν γελοίο. Είναι άδικο και δεν το καταλαβαίνω». Η σταρ, μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι στο παρελθόν ευχόταν να ήταν ομοφυλόφιλη: «Ένιωθα ότι οι άντρες δεν με καταλαβαίνουν. Απλά ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί μου. Οι ομοφυλόφιλοι με καταλάβαιναν και ένιωθα άνετα μαζί τους. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα, αφού εκείνοι δεν με έβλεπαν σεξουαλικά. Οπότε σκεφτόμουν ‘πως θα κάνω σχέση;’. Ίσως εάν έκοβα τα μαλλιά μου και έχανα κιλά κάποιος θα με μπέρδευε με άντρα και θα μου ζητούσε να βγούμε ραντεβού».

Πως καταφέρνει να συνδυάσει την επαγγελματική της ζωή με την προσωπική της αλλά και με την μητρότητα; Η τραγουδίστρια που έχει 4 παιδιά, την Lourdes, τον 14χρονο Rocco και τον David και την Mercy που υιοθέτησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της, αποκάλυψε ότι τα παιδιά της αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στα καλλιτεχνικά της projects. «Ο Rocco δεν ενδιαφέρεται σε αυτή την φάση λέει απλά ‘η μαμά είναι η μαμά’ και τα μικρότερα δεν είναι ακόμα συντονισμένα σε αυτή την συχνότητα. Η Lourdes είναι τρομοκρατημένη από όσα κάνω. Θέλει απλά να είμαι η μαμά της», λέει για τους ακατάλληλους στίχους των τραγουδιών της. Και παρόλο που το νέο της άλμπουμ είναι πολύ σημαντικό για την τραγουδίστρια, τονίζει ότι προτεραιότητά της είναι τα παιδιά της. Η Madonna εξάλλου κρατάει τις ισορροπίες ακόμα και στα προφίλ της στα social media όπου ανάμεσα στις φωτογραφήσεις της για το άλμπουμ της, ανεβάζει και φωτογραφίες της με προσωπικές στιγμές με την οικογένειά της. Οι τρεις συμβουλές που έχει δώσει στην κόρη της που σπουδάζει, άλλωστε, δείχνουν ότι είναι μια μαμά όπως όλες οι άλλες: «Κάνε τα πάντα με μέτρο, προσπάθησε να μην καταστρέψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και να πηγαίνεις στο μάθημα»!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT