5 tips για λαμπερά μαλλιά όλο τον χρόνο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα ζηλεύατε τα μαλλιά της αδερφής σας. Μακριά, λαμπερά, λεία και μυρωδάτα. Τα δικά σας σάς φαίνονταν πάντα πιο θαμπά, μπερδεύονταν συνεχώς και έσπαγαν αρκετά συχνά. Κάθε φορά, λοιπόν, που τη ρωτούσατε να σας πει τα μυστικά για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών της, πρώτα σας μάλωνε που δεν τα προσέχατε αρκετά και στη συνέχεια, σας αράδιαζε τρόπους για να έχετε κι εσείς ένα περιποιημένο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε, λοιπόν, 5 έξυπνες συμβουλές που θα σας χαρίσουν λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο τον χρόνο.

1. Τι πρέπει να προσέχετε όταν λούζεστε;

Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν και φροντίστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό -προς κρύο- νερό, γιατί το ζεστό ή πολύ καυτό τα θαμπώνει. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην τα λούζετε καθημερινά, αλλά μέρα παρά μέρα, γιατί θα τα δείτε να λαδώνουν πιο εύκολα.

2. Μην το παρακάνετε με τα προϊόντα για τα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε ένα έλαιο για τα μαλλιά, που θα τα κάνει να δείχνουν λαμπερά, ένα προϊόν κατά της θερμότητας ή ένα προϊόν με μετάξι για προστασία και ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε καθημερινή χρήση λακ, spray ή άλλων προϊόντων που βαραίνουν τα μαλλιά σας.

3. Κάθε πότε πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας;

Αν έχετε μαλλιά μέχρι τον ώμο ή πιο κοντά, καλό είναι να τα κόβετε και να καθαρίζετε τις άκρες κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αν πάλι, έχετε μακριά μαλλιά, μπορείτε να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 8 περίπου εβδομάδες. Το να φροντίζετε τις άκρες είναι εξίσου σημαντικό με το να καθαρίζετε την ψαλίδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT