Elizabeth Hurley: «Η βασίλισσα Helena είναι ένας χαρακτήρας που ο κόσμος αγαπάει να μισεί»

Elizabeth Hurley: «Η βασίλισσα Helena είναι ένας χαρακτήρας που ο κόσμος αγαπάει να μισεί»

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Elizabeth Hurley δεν συστήθηκε στο κινηματογραφικό κοινό ως ενζενί. Έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της κακιάς Vanessa Kensington στο ‘Austin Powers’ και από τότε υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία ρόλους πονηρών, σέξι και δολοπλόκων γυναικών. Το δημόσιο προφίλ της που χτίστηκε τόσο μέσα από τη σχέση της με τον Hugh Grant στα 90s αλλά και με τις εντυπωσιακές δημόσιες εμφανίσεις της, όπως αυτή με το διάσημο πλέον μαύρο Versace φόρεμα με τις παραμάνες, συμβάδιζε με την κινηματογραφική της παρουσία που ανταμείφθηκε με ένα μόλις βραβείο και εξαργυρώθηκε με ακριβά συμβόλαια για καμπάνιες καλλυντικών ομορφιάς. Η ηθοποιός πλέον πρωταγωνιστεί στην βρετανική τηλεοπτική σειρά ‘The Royals’ όπου υποδύεται την βασίλισσα Helena.

Η τηλεοπτική βρετανική βασιλική οικογένεια όπως την δημιούργησε ο Mark Scwahn είναι γεμάτη αίγλη αλλά δυσλειτουργική και για αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού πριν καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο. Μάλιστα πριν  την ημέρα της πρεμιέρας, οι συντελεστές ανακοίνωσαν τη δημιουργία και δεύτερου κύκλου επεισοδίων. Η Hurley από τον θρόνο της θα υποδύεται την ‘κακιά’ βασίλισσα, ένα ρόλο που της είναι αρκετά γνώριμος, όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Variety. Η 49χρονη σταρ επέλεξε τον ρόλο γιατί όπως είπε «ο γιος μου πηγαίνει σχολείο στην Αγγλία και το 99,9% των σήριαλ γυρίζονται στην Αμερική. Ποτέ δεν είχα βρει κάτι που θα ήθελα να κάνω και να έχει διάρκεια. Στην τηλεόραση υπάρχει αυτή η μαγική πιθανότητα να κρατήσει (η σειρά) για χρόνια».

«Ξεκίνησα να υποδύομαι ακατάπαυστα τον ρόλο της κακιάς σε ταινίες. Είμαι καλύτερη σε αυτό», λέει η Hurley τονίζοντας ότι «ένιωσε βέβαια λίγο άσχημα που ήμουν τόσο κακιά στα κορίτσια (σ.σ. τις συμπρωταγωνίστριές της στη σειρά Alexandra Park και Merritt Patterson). Είμαι κακιά στη σειρά αλλά θα ήμουν βαρετή αν απλά έπλεκα». Γιατί όμως η βασίλισσα παρουσιάζεται τόσο κακιά στο σήριαλ; «Νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που θέλει το εκλαμβάνει σαν σωματικό πόνο. Συνέχεια βρίσκεται σε συγκρούσεις γιατί τα παιδιά της δεν κάνουν ποτέ αυτό που θέλει», εξηγεί η ηθοποιός λέγοντας βέβαια ότι πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό χαρακτήρα. «Οι καλύτεροι ρόλοι σε αυτοί τη σειρά είναι οι γυναικείοι. Δεν βλέπω συχνά τηλεόραση αλλά όσες σειρές έχω δει, εκτός από το Breaking Bad, βασίζονται σε γυναικείους χαρακτήρες. Λατρεύω το 'Nashville' και μου άρεσε και το ‘Νοικοκυρές σε απόγνωση’. Μου αρέσει να βλέπω γυναίκες στην τηλεόραση και στο σινεμά», λέει η Hurley.

Η Joan Collins, μια άλλη διάσημη ΄κακιά’ της τηλεόρασης συμπρωταγωνιστεί στο Royals ως μητέρα της βασίλισσας. Η Elizabeth βρίσκει πολλά κοινά στο ρόλο της με αυτόν που έκανε διάσημη την Collins: «Όταν διάβασα το σενάριο σκέφτηκα αμέσως την Alexis Carrington από την ‘Δυναστεία’ και την Joan Collins». Όσο για την σχέση της με την κόρη της στη σειρά, την πριγκίπισσα Eleanor, η ηθοποιός εξηγεί ότι δεν έχουν την ιδανική σχέση: «Είναι πολύ διαφορετικές στο τρόπο που εκφράζουν την κακία τους. Εκείνη σπατάλησε την παιδική της ηλικία. Δεν είχε τη σωστή καθοδήγηση. Είναι από εκείνους τους νέους που θέλεις να βοηθάς συνέχεια. Είναι έξυπνη, όμορφη, έχει εμφανώς καλή καρδιά αλλά έχει ξεφύγει από τον δρόμο της. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι θέλει να την ελέγχει συνέχεια και να δίνει διαταγές. Στην πρώτη σεζόν έχουμε κάποιες συγκρούσεις μητέρας-κόρης αλλά υπάρχουν και στιγμές που κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Πάντως δεν είμαστε φίλες με κανένα τρόπο».

Η Hurley μπορεί να έχει συνηθίσει να υποδύεται ραδιούργες γυναίκες, όπως ο χαρακτήρας που έπαιξε στη δημοφιλή σειρά 'Gossip Girl', όμως, όπως πιστεύει, η βασίλισσα Helena μπορεί να λειτουργεί με γνώμονα το ευρύτερο καλό: «Είναι ένας χαρακτήρας που ο κόσμος αγαπάει να μισεί. Κάνει άσχημα πράγματα αλλά προσωπικά νιώθω ότι υπάρχει μια αμφιβολία για το εάν είναι καλός ή κακός άνθρωπος. Υπάρχει κι ο αντίλογος ότι κάνει άσχημα πράγματα για το ευρύτερο καλό. Θέλει να γίνει μια καταπληκτική βασίλισσα και να εκπροσωπεύει μια υπέροχη ιστορία παραδόσεων για τους πολίτες αλλά και τον κόσμο».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT