Τι να κάνεις, αν δεν σου αρέσει η γυμναστική

Τι να κάνεις, αν δεν σου αρέσει η γυμναστική

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί δεν μας αρέσει η γυμναστική;

Κάποιοι την έχουν κάνει τρόπο ζωής. Ξυπνούν νωρίτερα για να προλάβουν να γυμναστούν ή φεύγουν νωρίτερα από τη δουλειά για να προλάβουν το μάθημα pilates. Διαφέρουν πολύ από κάποιους άλλους που -όπως κι εγώ- γράφονται στο γυμναστήριο την άνοιξη για να έχουν ένα καλύτερο σώμα μέχρι το καλοκαίρι. Κάποιοι απλά δεν μπορούν χωρίς την γυμναστική. Κι υπάρχουν κι αυτοί που δεν θέλουν ούτε να την σκέφτονται.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Wall Street Journal, όσοι σιχαινόμαστε τη γυμναστική, δεν την έχουμε πάρει με καλό μάτι. Πιστεύουμε ότι η γυμναστική σημαίνει κούραση (εννοείται) και μας δημιουργεί άγχος. Το σώμα μας πιέζεται τόσο πολύ γιατί προσπαθούμε να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τα όρια μας και δεν αναπνέουμε σωστά. Έτσι αγχωνόμαστε ακόμα περισσότερο και μας δημιουργείται ένα αρνητικό συναίσθημα γύρω από τη γυμναστική.

Ποια είναι η λύση; Πώς θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα πεις ‘θέλω να πάω γυμναστήριο σήμερα’; Νόμιζα ότι για να χάσω κιλά το είδος της γυμναστικής και ο κόπος που απαιτείται είναι μονόδρομος. Ή θα κάτσω στον καναπέ και θα ξεκουραστώ τρώγοντας πατατάκια ή θα σηκωθώ και θα χτυπηθώ 2 ώρες στον διάδρομο. Μέχρι που αποφάσισα ότι υπάρχει και μέση οδός και εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι έχω μηχάνημα γυμναστικής στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT