Σταθερά θεμέλια

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χώρος του κοσμήματος αποτελούσε ανέκαθεν ένα οικείο περιβάλλον για την Ουρανία Βουράκη, η οποία μεγάλωσε ουσιαστικά μέσα στο κοσμηματοπωλείο Vourakis, που ιδρύθηκε από την οικογένειά της το 1926. Εκεί έμαθε να εκτιμά και να αναγνωρίζει τη δεξιοτεχνία και τον προσεγμένο σχεδιασμό. «Από πολύ μικρή ηλικία θαύμαζα το κόσμημα και ήξερα πως αυτό ήταν το όνειρό μου για το μέλλον. Θυμάμαι τον παππού μου να μπαίνει στο εργαστήριο και να κοιτάει πάντα κάθε κομμάτι από την πίσω πλευρά για να καταλάβει αν έχει φτιαχτεί σωστά», εξηγεί η ίδια. «Αυτό είναι κάτι που το κάνω κι εγώ τόσο στις δημιουργίες που επιλέγω για το μαγαζί, όσο και στα κομμάτια που φοράω η ίδια».

Μετά τις σπουδές της στο Λονδίνο, πάνω σε business, marketing και γεμολογία, επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε για ένα διάστημα σε γνωστό εργαστήριο κοσμημάτων, πριν αναλάβει το κατάστημα Vourakis Gifts στο Κολωνάκι. «Το όνομα Βουράκης είναι συνδεδεμένο με πολυτελή, κλασικά κοσμήματα. Μέσα από το Vourakis Gifts θέλαμε να δώσουμε στου πελάτες μας μια εναλλακτική, πιο προσιτή λύση όσον αφορά το κόσμημα, αλλά πάντα με τις ίδιες αξίες και την ίδια αισθητική, συμβαδίζοντας όμως με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής».

Εδώ και έξι χρόνια, και ενώ έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική, μαζί με τον πατέρα της, Αντώνη Βουράκη, η Ουρανία έχει καταφέρει να εξελίξει την επιχείρηση μέσα από τις ιδιαίτερες δημιουργίες που επιλέγει η ίδια, πάντα με γνώμονα την προσωπική της αισθητική, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα. «Είναι κομμάτια που θα επέλεγα για τον εαυτό μου και που διαθέτουν μια ιδιαιτερότητα στο design. Πολλά από αυτά φτιάχνονται στο εργαστήριό μας από έμπειρους τεχνίτες – κάποια κατά παραγγελία. Χρησιμοποιούμε πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά, όπως επιχρυσωμένο ασήμι και πολύχρωμες πέτρες, ενώ τώρα εντάξαμε και κοσμήματα από χρυσό και διαμάντια». 

Το πάθος της για τη μόδα τής έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί και με γνωστούς  Έλληνες σχεδιαστές, όπως πριν από ένα χρόνο με τον Απόστολο Μητρόπουλο για το Madwalk, όπου με αφορμή τη συλλογή που εμπνεύστηκε από το έργο Φωτοτυπίες της εικαστικού Ρένας Παπασπύρου, σχεδίασε αποκλειστικά για το Vourakis Gifts μια σειρά από ασημένια cuffs με το σήμα κατατεθέν του, τη Minnie in Heels. «Ήταν μια συνεργασία που απόλαυσα ιδιαίτερα, και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ξεχωριστό. Μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με ένα χώρο που αγαπώ πολύ και θαυμάζω».

Στην καθημερινότητά της, οι στυλιστικές της επιλογές συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο, ενώ φυσικά, αγαπημένο της αξεσουάρ είναι τα κοσμήματά της. «Προτιμώ το μαύρο, όχι γιατί είναι safe, αλλά γιατί το θεωρώ διαχρονικά κλασικό και κομψό. Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι είναι τα αγαπημένα μου κοσμήματα, όπως κάποια κομμάτια που έχω από τον παππού μου και έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς και δημιουργίες που επιλέγω για το μαγαζί, τις οποίες μου αρέσει να συνδυάζω μεταξύ τους. Άλλωστε, το να “παντρεύεις” μοντέρνα κομμάτια με κλασικά δεν είναι πια ταμπού, όπως ήταν κάποτε».

Photo ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (This is not Another Agency*)

STYLING: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΙΝΟΣ

 MAKE UP & HAIR: ΜΑΙΡΗΛΟΥ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT