Σχέση μετά το διαζύγιο: Μπορεί να πετύχει;

Σχέση μετά το διαζύγιο: Μπορεί να πετύχει;

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη σας σχέση δεν ήταν τέλεια. Το ίδιο να περιμένετε και για την πρώτη σχέση μετά το διαζύγιο. Αυτό συμβουλεύει η ειδική σε θέματα σχέσεων και διαζυγίων, Arianna Jeret, σε ένα άρθρο της για τον έρωτα μετά το διαζύγιο στη διαδικτυακή σελίδα YourTango.  Το ποσοστό των ανθρώπων που παντρεύονται την πρώτη τους αγάπη δεν είναι μεγάλο, γιατί λοιπόν κάποιοι περιμένουν ότι μετά από πολλές σχέσεις αλλά και ένα γάμο, μπορεί τελικά να βρουν την αληθινή αγάπη;

Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι η εμπειρία αλλά και η ηλικία παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας σχέσης, όμως σύμφωνα με την ειδικό, η πρώτη σχέση μετά το διαζύγιο μοιάζει πολύ με την πρώτη μας σχέση:

Θέλετε επιβεβαίωση: Μετά από ένα διαζύγιο, σίγουρα ζητάτε την συναισθηματική επιβεβαίωση από τον καινούριο σας σύντροφο. Αν σας έλειπε η προσοχή και το ενδιαφέρον στον γάμο, τότε οι προτεραιότητά σας είναι να βρείτε αυτό που σας λείπει κι όχι τον ιδανικό σύντροφο με τον οποίο θα δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη σχέση.

Δημιουργείτε αυταπάτες: Οποιαδήποτε σχέση μετά από έναν αποτυχημένο γάμο, θα ήταν ιδανική στα μάτια σας. Ουσιαστικά, μια νέα γνωριμία σας ‘τυφλώνει’ και δεν σας επιτρέπει να δείτε αντικειμενικά τη νέα σας σχέση. Ακριβώς, όπως και με την πρώτη σας αγάπη.

Δεν ξέρετε ποια είστε: Ίσχυε όταν ήσασταν ακόμα έφηβη κι ίσως να ισχύει και μετά το διαζύγιο. Μετά από μια μακροχρόνια σχέση έχετε αλλάξει και όσο κι αν θέλετε να ‘βρείτε τον εαυτό σας’ ή να κάνετε επιτέλους τα πράγματα που σας αρέσουν, δυστυχώς έχετε ξεχάσει τον τρόπο.

Φοβάστε: Κάθε φορά που έχετε μια διαφωνία με τον καινούριο σας σύντροφο, φοβάστε ότι όλα θα πάνε στραβά, ακριβώς όπως και στον γάμο σας.

Δεν είστε έτοιμη για δεσμεύσεις: Μετά από ένα διαζύγιο, είναι σίγουρο ότι δεν θέλετε να παντρευτείτε αμέσως αλλά ούτε και να επενδύσετε απόλυτα σε μια νέα σχέση.

Θέλετε ισορροπία στη ζωή σας: Μετά από ένα γάμο που δεν πέτυχε, αυτό που σας λείπει περισσότερο είναι η ισορροπία στη ζωή σας. Αν δεν περάσετε λίγο χρόνο μόνη σας, ώστε να ανασυγκροτηθείτε και να λύσετε τα προβλήματά σας, ίσως η επόμενη σχέση να μην είναι ιδανική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT