Lena Headey: Η «βασίλισσα» με τα τατουάζ

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lena Headey ασχολείται με την υποκριτική από τότε που ήταν 17 χρονών. Ξεκινώντας με μικρές συμμετοχές σε ταινίες όπως  τα  ‘Tα απομεινάρια μιας μέρας’ και  ‘Mrs Dalloway’, η ηθοποιός κατάφερε τελικά να πάρει και πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες ‘The Brothers Grimm’ και ‘300’. Στα 38 της χρόνια έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της Cersei Lannister στην επιτυχημένη σειρά ‘Game of Thrones’ , αποκτώντας πολλούς θαυμαστές και αναδεικνύοντας το ταλέντο της σε κοινό και κριτικούς. Η υποψηφιότητα για βραβείο Emmy που κέρδισε για την ερμηνεία της μπορεί να ήρθε αργά στην καριέρα της, όμως η ίδια δηλώνει αρκετά ρεαλίστρια για να μην μπορέσει να διαχειριστεί την επιτυχία και την δημοσιότητα. Εξάλλου, η βρετανίδα ηθοποιός όπως δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό ‘More’ έχει μάθει μετά από ένα διαζύγιο αλλά και τον αγώνα της με την κατάθλιψη, να παραμένει δυνατή.

Η 41χρονη ηθοποιός που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, δεν μιλάει ποτέ για την προσωπική της ζωή, δεν έχει αποκαλύψει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που περιμένει και δηλώνει το ίδιο αυστηρή και προστατευτική με την βασίλισσα Cersei όσον αφορά στην οικογενειακή της ζωή. Το εναλλακτικό δημόσιο προφίλ της σε συνδυασμό με το στιλάτο χτένισμα αλλά και τα πολλά τατουάζ που κοσμούν το κορμί της, την έχουν αναδείξει σε style icon παρόλο που δεν ακολουθεί τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς του Hollywood. Η ‘βασίλισσα’ με τα τατουάζ, εξάλλου, δεν μπορεί να αντισταθεί στο μελάνι: «Πάντα θέλω κι άλλα. Είναι τρομερό. Όταν βρίσκομαι έξω από ένα στούντιο για τατουάζ και ακούω την βελόνα, πάντα σκέφτομαι να κάνω ένα μικρό που κανείς δεν θα μπορεί να δει», λέει στο αμερικάνικο περιοδικό.

Η αυτοπεποίθηση που αποπνέει τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις της όσο και μέσα από τους ρόλους των δυναμικών γυναικών που υποδύεται, δεν την χαρακτηρίζει και στην προσωπική της ζωή. Η Lena έχει παλέψει τόσο με την κατάθλιψη όσο και με το άγχος, ειδικά την περίοδο μετά το διαζύγιό της από τον μουσικό Peter Loughran. «Το μυαλό κάποιων σκεπτόμενων ανθρώπων είναι καλωδιωμένo έτσι. Με εκπλήσσουν οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται ποτέ. Ο κόσμος μπορεί να καταστρεφόταν κι εκείνοι θα έλεγαν ότι όλα είναι μια χαρά. Το να μεγαλώνεις και να κάνεις παιδιά, είναι μια διαδικασία που σου μαθαίνει κάπως να είσαι λιγότερο σοβαρός με όλα αυτά» εξηγεί η ηθοποιός που μετά από 6 χρόνια γάμου και ένα γιο έπρεπε να διαχειριστεί το τέλος της σχέσης της. «Είναι δύσκολο. Αισθάνεσαι πληγωμένη και απογοητευμένη. Θρηνείς. Είναι μια διαδικασία πένθους χωρίς να έχει πεθάνει κάποιος» εκμυστηρεύεται περιγράφοντας την πιο δύσκολο περίοδο της ζωής της.  

«Κρατάω την προσωπική μου ζωή κρυφή» λέει χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του συντρόφου της ή λεπτομέρειες για την καθημερινότητά της με τον 5χρονο γιο της, Wylie. Δεν διστάζει όμως να μιλήσει για την κατάθλιψη που όπως αποκαλύπτει εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε ύφεση. Η ηθοποιός πιστεύει ότι έχει μάθει να αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όσα συμβαίνουν στη ζωή της, ακόμα και τη δημοσιότητα και την επιτυχία. «Τίποτα δεν είναι συμπαγές» λέει και εξηγεί πως «αυτή την στιγμή έχω μια καλή στιγμή, αλλά είναι μια στιγμή. Πάντα σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο και αναρωτιέμαι (αν όλα πάνε στραβά) αν θα μπορούσα να επιβιώσω μέσα στο αυτοκίνητό μου. Οι φίλοι μου λένε ότι σκέφτομαι πάντα την καταστροφή αλλά εγώ πιστεύω ότι απλά είμαι ρεαλίστρια».

Ο συμπρωταγωνιστής της και πολύ καλός της φίλος Peter Dinklage, έχει δηλώσει ότι η καμιά ηθοποιός δεν θα μπορούσε να υποδυθεί την βασίλισσα Cersei καλύτερα από την Headey: «Μια ηθοποιός με λιγότερες υποκριτικές ικανότητες θα ενσάρκωνε μια απλά κακιά γυναίκα. Η Lena την προσεγγίζει ως μαμά-λέαινα , ίσως επειδή είναι και η ίδια μητέρα. Η Cersei θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους». Η Lena έμαθε για το Game of Thrones από τον Peter όταν γύριζαν μαζί την ανεξάρτητη ταινία ‘Pete Smalls is Dead’ και αμέσως ενθουσιάστηκε με το σενάριο. Στην audition της, όπως θυμούνται οι δημιουργοί της σειράς David Benioff και Dan Weiss ήταν εκπληκτική: «Εντυπωσιαστήκαμε γιατί έδωσε χιούμορ στον χαρακτήρα. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί την Cersei ως αστεία αλλά η Lena μας κάνει να γελάμε σε κάθε σκηνή» είχαν δηλώσει στο παρελθόν.

Η Lena λατρεύει να υποδύεται χαρακτήρες ανθρώπων που καταρρέουν, περιέργους και πιο σκοτεινούς, γιατί πιστεύει ότι είναι πιο ενδιαφέροντες. «Δεν κάνω ό,τι κάνω επειδή θέλω να είμαι όμορφη και να πίνω σαμπάνια» λέει χαρακτηριστικά αποδεικνύοντας ότι, όπως ακριβώς και η Cersei , δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή της ακόμα κι αν πρέπει να  ‘τσαλακώσει’ την δημόσια εικόνα της. «Δεν μπορώ να παίξω αυτό το παιχνίδι. Μερικές φορές οι γυναίκες μπορεί να παρεξηγηθούν αν έχουν δυνατές απόψεις. Μπορώ να είμαι πολύ απότομη. Υπάρχουν στιγμές που θα έπρεπε να κλείσω το στόμα μου αλλά δεν το κάνω», τονίζει η Heady που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ξανά στην πέμπτη σεζόν του Game of Thrones που κάνει πρεμιέρα τον Απρίλη.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT