Είναι οι γυναίκες πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Είναι οι γυναίκες πιο επιρρεπείς στην απιστία;

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιοι απιστούν περισσότερο, οι άντρες ή οι γυναίκες; Σύμφωνα με μια νέα, βρετανική έρευνα, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, επισκιάζοντας τον χαρακτηρισμό των παντρεμένων γυναικών ως ‘Πηνελόπη’, το πρότυπο συζυγικής πίστης. Τα αποτελέσματα που βασίστηκαν στις ερωτήσεις που έδωσαν 3,000 άντρες και γυναίκες, έδειξαν ότι ενώ μόλις το 9% των αντρών δήλωσαν σίγουροι ότι θα απιστούσαν αν έβρισκαν την ιδανική ερωμένη, οι γυναίκες δήλωσαν περισσότερο επιρρεπείς, με ποσοστό 25% να δηλώνουν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα να απιστήσουν εάν έβρισκαν ενδιαφέρον σε κάποιον άλλο άντρα.

Η έρευνα της εταιρείας Coffee & Co., μάλιστα, έδειξε ότι οι γυναίκες ηλικιών 35 έως 40 δηλώνουν περισσότερο ανοιχτές στο ενδεχόμενο της απιστίας, εφόσον δεν έχουν παιδιά και θέλουν κάτι παραπάνω από ένα φιλί μετά από ένα παράνομο ραντεβού. Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν μια παράλληλη σχέση είναι επειδή αισθάνονται παραμελημένες είτε συναισθηματικά είτε σωματικά, όταν οι σεξουαλικές σχέσεις με τον σύντροφό τους είναι βαρετές και προβλέψιμες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που αισθάνονται ότι ο σύζυγός τους δεν τις εκτιμά, οδηγούνται πιο εύκολα στην απιστία, σε μια προσπάθεια να καλύψουν την ανασφάλειά τους.

Μπορεί οι γυναίκες να δηλώνουν περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία, παρόλα αυτά στην πράξη γνωρίζουν ότι λύση στα προβλήματα του γάμου τους δεν θα δώσει μια παράνομη σχέση αλλά η σωστή επικοινωνία με τον σύντροφό τους. Εξάλλου, μόλις το 15% των αντρών δήλωσε ότι δεν θα συγχωρούσαν την άπιστη σύζυγό τους, δείχνοντας ότι και εκείνοι έχουν διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο για να βελτιώσουν τη σχέση τους!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT