Boho για καλό σκοπό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ταξίδι σε κάποιο χωριό της Αργεντινής το 2006 έφερε τον Blake Mycoskie αντιμέτωπο με την αποκαρδιωτική εικόνα χιλιάδων ξυπόλυτων παιδιών. Από τη βαθιά του επιθυμία να προσφέρει παπούτσια σε καθένα από αυτά γεννήθηκε η απλή, πλην όμως ιδιοφυής ιδέα πίσω από το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα brand Toms: Το σλόγκαν «Ένα προς ένα», δηλαδή για κάθε ζευγάρι παπουτσιών που πουλιέται, ένα άλλο προσφέρεται σε παιδιά που έχουν ανάγκη, γιγαντώθηκε και εξελίχθηκε σε ένα φαινόμενο marketing και στην πιο πετυχημένη φιλανθρωπική ενέργεια διεθνούς κλίμακας των τελευταίων χρόνων, αφού οι εσπαντρίγιες Τoms έγιναν ανάρπαστες, κι έτσι ο αριθμός των παιδιών που απέκτησαν το δικό τους ζευγάρι παπούτσια έχει φτάσει τα 35 εκατομμύρια.

Boho για καλό σκοπό-1

Ο Blake Mycoskie και η Christy Turlington ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Αϊτή.

Boho για καλό σκοπό-2

Με τις σειρές Artisan, Campus & Tech και Travel-Inspired Fashion η Toms εγκαινιάζει τη νέα της συλλογή από χειροποίητες τσάντες.

Με το φιλανθρωπικό ακτιβισμό να εξελίσσεται σε κορυφαία τάση στη μόδα, η Toms διευρύνει συνεχώς τα πεδία της προσφοράς της. Μετά τα παπούτσια ακολούθησαν τα γυαλιά – κάθε ζευγάρι που αγοράζεται βοηθά στην αποκατάσταση ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης. Στη συνέχεια ο Blake έγραψε το βιβλίο Start Something, του οποίου τα αντίτυπα σήμαιναν αντίστοιχα, βιβλία για τα παιδιά που είχαν ανάγκη. Φέτος, η φιλοσοφία του «One for One» επιστρέφει στιλιστικά ανανεωμένη, με μια σειρά από χειροποίητες τσάντες. Για κάθε τσάντα που θα πωλείται, η φίρμα θα προσφέρει σε γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή μέθοδο τοκετού, ένα birth kit με όλα όσα χρειάζονται για να γεννήσουν με ασφάλεια στο σπίτι. Παράλληλα, η Toms και όλο της το δίκτυο θα προσφέρουν εκπαίδευση για ασφαλή γέννα σε κατοίκους χωρών όπως το Μπαγκλαντές, η Αιθιοπία, η Αϊτή και η Ινδία. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται και μια συνεργασία έκπληξη με την ανεξάρτητη οργάνωση Every Mother Counts, στην οποία έχει αφιερωθεί από το 2010 η Christy Turlington, με στόχο την πρόληψη της μητρικής θνησιμότητας. Πρόκειται για μία limited edition συλλογή που περιλαμβάνει ένα σακίδιο πλάτης και μια τσάντα χειρός, μέρος από τα έσοδα των οποίων θα διατεθεί για τη δράση της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Turlington.

Boho για καλό σκοπό-3

Όσο για την υπόλοιπη συλλογή, πρόκειται για μια σειρά από χειροποίητες τσάντες, από δέρμα και πανί, οι οποίες φέρουν επάνω τους ethnic μοτίβα σε ζωηρές αποχρώσεις. Διακοσμητικά στοιχεία όπως κρόσσια, αγκράφες και λουριά κυριαρχούν, θυμίζοντας έντονα την ανέμελη δεκαετία του ΄70. Αφορμή για τα εν λόγω σχέδια δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα υπερατλαντικά ταξίδια των αντιπροσώπων της Toms για τις δωρεές της εταιρίας, και τα σουβενίρ με τα οποία επέστρεφαν γεμάτοι χαρά κάθε φορά. Μια χαρά που για άλλη μια φορά θα ανταποδώσουν σε χιλιάδες κόσμου που το έχει ανάγκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT