5 λάθη στο μακιγιάζ που σας δείχνουν κουρασμένη

5 λάθη στο μακιγιάζ που σας δείχνουν κουρασμένη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες σας πήρε ο ύπνος από τις 10, σήμερα ξυπνήσατε σχετικά αργά, οπότε περιμένετε πως θα έχετε “στρώσει” επιδερμίδα. Άλλωστε, ένας καλός ύπνος σας τονώνει και δείχνει το πρόσωπό σας ξεκούραστο. Αρχίζετε, λοιπόν, να βάφεστε και την ώρα που τελειώνετε το μακιγιάζ σας, ρίχνετε μια ματιά στον καθρέφτη και συνειδητοποιείτε πως αντί να δείχνετε φρέσκια, όπως πιστεύατε, μοιάζετε πιο κουρασμένη από ποτέ.

Αντί να αρχίσετε να ανησυχείτε, καλό είναι να σκεφτείτε μήπως το μακιγιάζ σας επιβαρύνει την επιδερμίδα σας και αλλοιώνει την όψη της. Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε την ώρα που εφαρμόζουμε το foundation, το concealer ή τη μάσκαρα και παρουσιάζουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο που περιμένουμε.

Δείτε ποια είναι αυτά και σημειώστε τα για να μην τα ξανακάνετε στο μέλλον.

1. Δεν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα.

Αν έχετε ήδη ξηρή επιδερμίδα, μάλλον επιβαρύνετε την κατάσταση με το να μη φοράτε ενυδατική, πριν εφαρμόσετε το make up σας. Διαλέξτε την κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του προσώπου σας που θα έχει και αντηλιακή προστασία.

2. Εφαρμόζετε λάθος το foundation.

Ίσως φοράς περισσότερο απ’ όσο χρειάζεστε ή δεν φοράτε καθόλου make up. Έχει το ίδιο αποτέλεσμα, όπως και το να φοράτε λάθος απόχρωση. Διαλέξτε τον σωστό τόνο για την επιδερμίδα σας και απλώστε το πολύ καλά, για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

3. Ξεχνάτε το ρουζ.

Έχετε φορέσει make up, πούδρα και είναι λογικό να δείχνει θαμπή η επιδερμίδα σας, αφού έχετε ξεχάσει να τονίσετε τα ζυγωματικά σας. Ακόμη και τις φορές που είστε πραγματικά κουρασμένη, λίγο ρουζ ξεγελάει.

4. Το παρακάνετε με το eyeliner.

Αν εφαρμόζετε περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται, τα μάτια σας θα δείχνουν πιο μικρά και αρκετά κουρασμένα. Δοκιμάστε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση που θα τα τονίσει και το συνολικό αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φρέσκο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT