8 beauty λάθη που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας

8 beauty λάθη που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιποιείστε καθημερινά την επιδερμίδα σας και φροντίζετε να ανανεώνετε τακτικά τα καλλυντικά σας, για να είστε πάντα λαμπερή και φρέσκια. Είστε σίγουρη όμως, πως όλα τα βήματα στη beauty routine σας φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ανακαλύψτε 8 καθημερινές συνήθειές σας που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας και πρέπει να σταματήσετε σήμερα κιόλας!

1. Επιλέγετε λάθος προϊόντα καθαρισμού ή μακιγιάζ.

Αν έχετε πρόβλημα ακμής, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε ένα δυνατό προϊόν απολέπισης, ούτε μία πούδια με βαριά υφή. Διαλέξτε με προσοχή τη lotion ή το gel καθαρισμού σας και αν δεν είστε σίγουρη για την επιλογή σας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον/τη δερματολόγο σας.

2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς σε βαζάκια.

Οι κρέμες και οι οροί με αντιγηραντικές ιδιότητες χάνουν σταδιακά την ισχύ των συστατικών τους όταν αποθηκεύονται σε βαζάκια. Καλό θα είναι να αγοράζετε προϊόντα σε σωληνάρια.

3. Πειράζετε συνέχεια τα σπυράκια σας.

Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό και δεν καλυτερεύει την κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα, επιβαρύνει την επιδερμίδα σας και αφήνει πολλά σημάδια. Ίσως έχετε παρατηρήσει την αισθητικό σας να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εκτέλεση!

4. Χρησιμοποιείτε πολλά καλλυντικά.

Ίσως μέχρι τώρα πιστεύατε πως κάτι τέτοιο βοηθάει την επιδερμίδα σας να δείχνει συνεχώς λαμπερή και φρέσκια, αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε το αντίθετο. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερο για το δέρμα σας.

5. Συνεχίζετε να εφαρμόζετε προϊόντα ομορφιάς που έχουν λήξει.

Μπορεί να μην επιβαρύνουν τόσο πολύ την επιδερμίδα σας, δεν σημαίνει όμως πως τη βοηθούν. Τα καλλυντικά που έχουν λήξει πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί έχουν χάσει την ισχύ των συστατικών τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT