6 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

6 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σώμα μας καίει θερμίδες από μόνο του, τις μετατρέπει σε ενέργεια για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας, η καρδιά μας, οι μύες μας, τα πνευμόνια. Όσο πιο γρήγορα λειτουργεί ο μεταβολισμός, τόσο πιο πολλές θερμίδες καίμε. Για αυτό όταν λέμε ότι ο ‘μεταβολισμός κοιμάται’ αναφερόμαστε σε ορισμένες συνήθειες που έχουν μειώσει την  φυσική λειτουργία του σώματός μας να καίει θερμίδες. Τι κάνουμε λάθος και πως θα το αντιμετωπίσουμε;

1.Δεν έχετε πρόγραμμα: Σύμφωνα με έρευνες, όταν τρώμε με πρόγραμμα και σε συγκεκριμένες ώρες, εκπαιδεύουμε το σώμα μας να καίει περισσότερες θερμίδες!

2.Δεν κοιμάστε αρκετά: Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά, πεινάνε περισσότερο αλλά και κινούνται λιγότερο την επόμενη μέρα, το οποίο σημαίνει ότι καίνε λιγότερες θερμίδες.

3.Τρώτε μικρές ποσότητες: Όταν αλλάζετε απότομα το διατροφικό σας πρόγραμμα και τρώτε λιγότερες θερμίδες, το σώμα σας μπερδεύεται και προσπαθεί να διατηρήσει ενέργεια. Με λίγα λόγια καίει λιγότερες θερμίδες ως άμυνα στην επίθεση που δέχεται!

4.Καθιστική ζωή: Μόνο 20 λεπτά σε μια καρέκλα αρκούν για να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας. Τα καλά νέα είναι πως κάνοντας τη γυμναστική τρόπο ζωής μπορείτε άμεσα να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας και να αρχίσετε να καίτε θερμίδες.

5.Σνομπάρετε το ασβέστιο; Εάν δεν είχατε αρκετούς λόγους για να πίνετε γάλα ή να τρώτε γιαούρτι, ίσως η μείωση του βάρους να σας πείσει. Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό του μεταβολισμού που καθορίζει εάν θα κάψει θερμίδες ή αν θα τις αποθηκεύσει σαν λίπος.

6.Παραλείπετε το πρωινό γεύμα; Εάν δεν τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, όχι μόνο έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε ένα ‘βαρύ’ μεσημεριανό γεύμα αλλά ωθείτε τον οργανισμό σας να διατηρήσει ενέργεια, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT