Eyeliner: Πως θα το φορέσετε σωστά με βάση το σχήμα των ματιών σας

Eyeliner: Πως θα το φορέσετε σωστά με βάση το σχήμα των ματιών σας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαμπερό και έντονο βλέμμα είναι το σήμα-κατατεθέν πολλών γυναικών, που φυσικά έχουν σύμμαχο τους το eyeliner για να πετύχουν κάθε φορά το τέλειο αποτέλεσμα. Το μυστικό όμως βρίσκεται στον τρόπο που θα φορέσετε το προϊόν με βάση το σχήμα των ματιών σας.

Ασύμμετρο σχήμα ματιών

Αν το ένα μάτι σας είναι ελάχιστα πιο μικρό από το άλλο, χρησιμοποιήστε το eyeliner σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να διορθώσετε την ατέλεια και να μοιάζουν ίσα και τα δύο. Δοκιμάστε να σχεδιάσετε με το eyeliner σας μία γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική μεγαλώνοντας σταδιακά το πάχος της γραμμής στο μάτι που είναι ελάχιστο πιο μικρό.

Μικρά μάτια

Για να δείχνουν τα μάτια σας πιο μεγάλα και πλατιά, αρχικά εφαρμόστε μία σχετικά σκουρόχρωμη ουδέτερη σκιά στο καπάκι. Στη συνέχεια, στη γραμμή της κάθε βλεφαρίδας εφαρμόστε το eyeliner σας. “Σβήστε” τη γραμμή με το δάχτυλο ή με μία μπατονέτα και έπειτα χρησιμοποιήστε μία πιο σκούρα καφέ σκιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Κάντε το ίδιο και στην κάτω γραμμή της βλεφαρίδας.

Πλατιά (μεγάλα) μάτια

Είναι η κατάλληλη βάση για να δημιουργήσετε ένα έντονο και δυνατό αποτέλεσμα. Μία λεπτή γραμμή που θα σχηματίζει ένα sexy cat eye look ταιριάζει πολύ στο συγκεκριμένο σχήμα ματιών. Σχηματίστε ένα V στην εσωτερική γωνία του κάθε ματιού. Στη συνέχεια, περάστε μία γραμμή με υγρό eyeliner και “τραβήξτε” τη μέχρι την εξωτερική γωνία.

Μάτια που τα χωρίζει μικρή απόσταση

Το μυστικό στο συγκεκριμένο σχήμα είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων ματιών. Αρχικά, χρησιμοποιήστε λίγο concealer στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να φωτίσετε την περιοχή. Έπειτα, στο εξωτερικό ένα τρίτο του ματιού σχηματίστε ένα V χρησιμοποιώντας ένα μαύρο eyeliner ή μολύβι και “τραβήξτε” τη γραμμή σας για να έχει πιο ανοδικό σχήμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT