Το τρέξιμο βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή;

Το τρέξιμο βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή εφημερίδα PLOS ONE, οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων έχουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις από όσους τρέχουν μικρές αποστάσεις.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge χρονομέτρησαν τους 542 συμμετέχοντες του Robin Hood μαραθωνίου στο Nottingham της Αγγλίας και έλεγξαν τα χέρια τους, για να δουν το μήκος των δαχτύλων τους. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, εξάλλου, το μήκος των δαχτύλων δείχνει εάν κάποιος είχε εκτεθεί σε υψηλά ή χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης όταν ήταν έμβρυο.

Αυτό που συμπέραναν οι ερευνητές είναι πως οι άνθρωποι που έχουν μακριά δάχτυλα ήταν και γρήγοροι δρομείς: 10% των αντρών με υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης (ο παράμεσος ήταν μακρύτερος από τους δείκτες τους) ήταν κατά μέσο όρο 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι από τους άντρες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Το ίδιο συνέβη και με τις γυναίκες που ήταν 11 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα πιο γρήγορες από αυτές που είχαν μακρύτερους δείκτες από παράμεσους.

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες και στις γυναίκες συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, οπότε οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι μαραθωνοδρόμοι εκτός από αντοχή στο τρέξιμο έχουν και στο… κρεβάτι! Μάλιστα, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, οι γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να φτάσουν σε οργασμό πιο συχνά από όσες σημειώνουν χαμηλά επίπεδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT