Chloë Sevigny: Το απόλυτο It Girl δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι

Chloë Sevigny: Το απόλυτο It Girl δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Chloë Sevigny είναι η σταρ που έδωσε νόημα στον χαρακτηρισμό It Girl. Ανεπιτήδευτα στιλάτη, ανακαλύφτηκε σε ηλικία 17 ετών από το νεανικό περιοδικό Sassy και κατάφερε να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος και να γίνει το απόλυτο fashion icon. Όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά το 1994 ο Jay McInerney σε άρθρο του για την Sevigny «είναι ένα επιδέξιο κόλπο το να είσαι σαν άγραφος πίνακας αλλά να φαίνεσαι σαν τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας». Από τότε η Chloë έχει παραμείνει αληθινή και ‘cool’ όπως λέει στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό New Yorker, εξηγώντας τι είναι στιλ για εκείνη αλλά και πως βιώνει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της.

«Ο όρος ‘cool’ έχει ένα μυστήριο. Για μένα το πιο cool πράγμα είναι να κρατήσεις κάτι για τον εαυτό σου», είπε η Sevigny αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Ο τρόπος που διαχειρίζεται το δημόσιο προφίλ της και τη δουλειά της ήταν πάντα βασισμένος στις αντιθέσεις. Μπορεί να θεωρείται το απόλυτο σύγχρονο It Girl όμως μέχρι πρότινος δεν είχε λογαριασμό στο Instagram, ένα μέσο που χρησιμοποιούν πλέον πολλά fashion girls για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους. Το όνομά της είχε εμφανιστεί στο Instagram πάνω από 12 χιλιάδες φορές πριν δημιουργήσει το προσωπικό της προφίλ, αφού η δουλειά της, οι φωτογραφήσεις της και οι εμφανίσεις της προκαλούν από μόνα τους το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μόδα.  

Η Sevigny έγινε ευρέως γνωστή 20 χρόνια πριν, όταν εμφανίστηκε στην ταινία ‘Kids’ υποδυόμενη μια grunge ingénue που πήγαινε σε rave πάρτι και σε πλατείες με τους φίλους της. Πλέον, στα 40 της χρόνια επιλέγει πιο ώριμους ρόλους, όπως αυτός στη μεταφορά του μυθιστορήματος της Jane Austen ‘Love and Friendship’ στην μεγάλη οθόνη από τον Whit Stillman. Όπως λέει, όμως, ακόμα ψάχνει τους πιο ενδιαφέροντες, περίεργους τύπους της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να κάνει πράγματα που την εκφράζουν. Για αυτό προετοιμάζει το νέο της photo book με τίτλο ‘Chloë Sevigny’ που θα περιλαμβάνει εικόνες από όλη της την καριέρα αποτυπωμένες από φίλους και συνεργάτες της όπως οι Harmony Korine, Mario Sorrenti, Inez και Vinoodh αλλά και κείμενα γραμμένα από την διάσημη μουσικό Kim Gordon και την ηθοποιό Natasha Lyonne.

«Μπορώ να φτιάξω ένα fanzine βιβλίο για τον εαυτό μου;» αναρωτήθηκε εκφράζοντας τις αμφιβολίες της για το νέο της project. Η ηθοποιός πήρε την απόφαση να δημιουργήσει αυτό το fanzine όταν σε ένα ταξίδι της στην Ιαπωνία βρήκε ένα βιβλίο με τίτλο «Το τέλειο στιλ της Chloë», για το οποίο, όπως λέει, δεν είχε δώσει έγκριση. «Η Ιαπωνία κάποτε ήταν έξαλλη. Πλέον όλα τα κορίτσια θέλουν να είναι χαριτωμένα», λέει εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσίαζε ένα διαφορετικό πιο ‘cute’προφίλ της για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού. Δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη φορά που προσπάθησαν να αλλάξουν την εμφάνισή της για να ταιριάζει περισσότερο με τα πρότυπα στιλ και ομορφιάς του Hollywood.  Πολλοί φωτογράφοι θέλησαν να απαθανατίσουν το όμορφο κορίτσι παραμερίζοντας τον χαρακτήρα της και την αισθητική της. Οι εκκεντρικές φωτογραφίες της, εντούτοις, όπου ποζάρει με ένα τσιγάρο, με ξανθά φρύδια ή γυμνή είναι αυτές που την χαρακτηρίζουν και φωνάζουν ότι «δεν είναι φυσιολογική» όπως γράφει στο νέο της βιβλίο.

Η Sevigny μπήκε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της έχοντας στο βιογραφικό της μια επιτυχημένη καριέρα και ένα μέλλον που υπόσχεται πολλά. Αντίθετα με τα περισσότερα It Girls, δεν σκοπεύει να ηρεμήσει ή να πάρει ‘σύνταξη’ από τα ενδιαφέροντα projects με τα οποία καταπιάνεται. Πέρυσι συμμετείχε σε 4 ταινίες, 3 τηλεοπτικές παραγωγές και δημιούργησε μια κολεξιόν. Οι φωτογραφήσεις της προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα κι από τις selfies των διάσημων σταρ και η ίδια δεν σκοπεύει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της ζωής της με νοσταλγία. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Είμαι 40, δεν πρόκειται να πάω σε ένα πάρτι με ένα ψηλό αγόρι. Αλλά θα μου άρεσε να περπατήσω στο δρόμο ή να πάω για καφέ κάπου όπου μπορώ να βλέπω ενδιαφέροντες ανθρώπους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT