Η ιστορία του μακιγιάζ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μακιγιάζ δεν έλειπε σχεδόν από καμιά καταγεγραμμένη στιγμή της ιστορίας. Οι γυναίκες πάντα ήθελαν να είναι όμορφες και να ακολουθούν τα πρότυπα της ομορφιάς, για αυτό χρησιμοποιούσαν διάφορα προϊόντα περιποίησης και καλλωπισμού.

Στο βίντεο που δημιούργησε η ιστοσελίδα Buzzfeed, σύγχρονες γυναίκες βάφονται ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς της αρχαίας Ελλάδας, Αιγύπτου, Ινδίας, Ιαπωνίας,  αλλά και της ελισαβετιανής και την βικτοριανής εποχής για να επιδείξουν την εξέλιξη του μακιγιάζ αλλά και τη δραματική αλλαγή στα πρότυπα ομορφιάς.  Στην αρχαία Αίγυπτο, για παράδειγμα, οι γυναίκες  έβαφαν τα χείλη τους σε έντονο πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και συνήθιζαν να φορούν eyeliner με πράσινη ή μπλε σκιά ματιών. Στην αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες είχαν έντονα, ενωμένα φρύδια που τα έβαφαν με φούμο ενώ επέλεγαν φυσικές, γήινες αποχρώσεις για τα μάτια τους. Κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Γκούπα στην Ινδία, οι γυναίκες έβαζαν λουλούδια στα μαλλιά τους και έβαφαν τα χείλη τους ροζ, ενώ στην ελισαβετιανή εποχή στην Αγγλία, οι γυναίκες έπρεπε να βάλουν πούδρα σε όλο τους το πρόσωπο για να φαίνεται χλωμό, έβαφαν τα μαλλιά τους κόκκινα και ξύριζαν τα φρύδια τους για να φαίνεται το μέτωπό τους μεγαλύτερο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT