Make it Fair: Το σατιρικό βίντεο για την ισότητα των δύο φύλων

Make it Fair: Το σατιρικό βίντεο για την ισότητα των δύο φύλων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 70 γυναίκες συμμετέχουν στο βίντεο της καμπάνιας MakeItFair για την ισότητα των δύο φύλων στο Hollywood. Με σατιρική διάθεση και δημιουργικότητα καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος όπως οι Rita Wilson, Mamie Gummer, Annie Parisse και Kathleen Chalfant πρωταγωνιστούν στο βίντεο της Adrienne Campbell-Holt που έγραψαν οι Patricia Noonan, Nadia Quinn και Emily Tarver εστιάζοντας στο ποσοστό των ταινιών που δημιουργούνται κατά αποκλειστικότητα από άντρες.

Μόνο το 93% των δημοφιλών ταινιών σκηνοθετήθηκαν πέρυσι από άντρες και μόλις το 80% των ταινιών γράφτηκαν από άντρες σεναριογράφους. «Δεν θα ενδώσουμε μέχρι να φτάσει το 100%» λένε ειρωνικά οι πρωταγωνίστριες της καμπάνιας που θέλουν να δουν περισσότερες γυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες στα στούντιο του Hollywood. Όπως λένε, εξάλλου, χρειαζόμαστε ένα ‘αντρικό κίνημα’ δεδομένου ότι το 80% των μελών του αμερικανικού κογκρέσου αποτελείται από άντρες και το 95% των πιο πλούσιων διευθυντών εταιρειών είναι άντρες!

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT