9 απλοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα φρούτα

9 απλοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα φρούτα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φρούτα είναι νόστιμα και κάνουν καλό στην υγεία μας και τη σιλουέτα μας. Γιατί, λοιπόν, ξεχνάμε να τα καταναλώνουμε καθημερινά; Εάν λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι ή αν δεν έχουμε προλάβει να ψωνίσουμε από το μανάβη, τότε παραλείπουμε να φάμε την ποσότητα φρούτων που χρειάζεται ώστε να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή. Ευτυχώς, υπάρχουν 9 δημιουργικοί και απλοί τρόποι για να μην ξεχνάμε ποτέ τα φρούτα και να τα καταναλώνουμε είτε σκέτα είτε μαζί με το γλυκό ή το μεσημεριανό γεύμα:

1.Στην κατάψυξη: Πλύντε και κόψτε τα φρούτα, όπως οι φράουλες ή τα μούρα, και βάλτε τα στην κατάψυξη ή το ψυγείο. Συνοδέψτε με ζάχαρη και λικέρ ή με λιωμένη σοκολάτα.

2.Μπολ από φρούτα: Φτιάξτε φρουτοσαλάτες μέσα στα ένα πεπόνι ή ένα αβοκάντο και διατηρήστε στο ψυγείο.

3. Κέικ από φρούτα: Φτιάξτε κέικ ή τούρτα χρησιμοποιώντας καρπούζι ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει είτε προσθέτοντας το φρούτο σε μικρά κομμάτια είτε κόβοντας το καρπούζι σε σχήμα τούρτας και καλύπτοντας με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής!

4.Γεμιστά φρούτα: Γεμίστε τα αγαπημένα σας φρούτα με σταγόνες σοκολάτας και απολαύστε αντί για γλυκό ή απογευματινό σνακ.

5.Φρούτα… παγωτό: Φτιάξτε παγωτό από φρέσκα φρούτα και αγνά υλικά! Είναι ιδανικό για εσάς αλλά και για τα παιδιά σας.

6.Αντί για ψωμί: Φτιάξτε σάντουιτς χρησιμοποιώντας μήλο αντί για ψωμί. Κόψτε το μήλο σε φέτες και γεμίστε με φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς ή άλλα υλικά της προτίμησής σας.

7. Τάκος με φρούτα: Αντί για αλμυρά τάκος, φτιάξτε ένα με φρούτα με κρέμα βανίλια ή γιαούρτι!

8. Σούσι από φρούτα: Φτιάξτε μια όμορφη πιατέλα με σούσι από φρούτα. Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια, τυλίξτε με λεπτές φέτες αγγουριού και γαρνίρετε με ινδοκάρυδο!

9.Πουρές φρούτων: Δεν είναι ιδανική μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για εσάς. Πολτοποιήστε τα φρούτα και απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο που θα σας χορτάσει!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT