5 σημάδια που αφήνει το άγχος στο πρόσωπό σας

5 σημάδια που αφήνει το άγχος στο πρόσωπό σας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είστε πιεσμένη με τη δουλειά, το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο, δεν προλαβαίνετε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, μα πάνω απ’ όλα το άγχος έχει γίνει το δίδυμο αδερφάκι σας και βρίσκεται στο πλάι σας από το πρωί που θα ξυπνήσετε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείτε. Όχι μόνο δεν μπορείτε να το αποβάλλετε, αλλά έχει αρχίσει να επηρεάζει και την εμφάνισή σας. Η ακμή που ξαφνικά εμφανίστηκε στο πηγούνι, τους μαύρους κύκλους που δεν λένε να φύγουν ακόμη κι όταν ξεκουράζεστε αρκετά, αλλά και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας σας που σας προσθέτει χρόνια.

Ώρα λοιπόν, να μάθετε πώς το άγχος επιβαρύνει την επιδερμίδα σας και γιατί πρέπει να το αποβάλλετε άμεσα.

1. Σακούλες και μαύροι κύκλοι

Οι λίγες ώρες ύπνου αποτυπώνονται στο πρόσωπό σας και σε συνδυασμό με το στρες, δείχνετε πιο κουρασμένη από ποτέ. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε μέρα, να μην έχετε κοντά στο κρεβάτι σας ηλεκτρονικές συσκευές και να πίνετε ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή λεβάντα πριν κοιμηθείτε. Αν πάλι, το πρωί που ξυπνήσετε έχετε ακόμη μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας ακουμπήστε πάνω τους δύο κουτάλια -με την κάτω πλευρά- αφού πρώτα τα βάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

2. Ξηρή επιδερμίδα

Δημιουργείται όταν έχετε πολύ άγχος και παράλληλα ξεχνάτε να πιείτε νερό. Το αποτέλεσμα είναι να αφυδατώνεται η επιδερμίδα σας και καμία ενυδατική να μην τη βοηθάει ιδιαίτερα. Ξεκινήστε να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα, προσπαθήστε να τρώτε αρκετά φρούτα και επιλέξτε ένα προϊόν ενυδάτωσης για πολύ αφυδατωμένα και ευαίσθητα δέρματα.

3. Ακμή

Τα τελευταία χρόνια έχετε παρατηρήσει μικρά κόκκινα σπυράκια αλλά και μερικά μεγαλύτερα με πύον που δεν λένε να φύγουν από το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι σας. Μα φυσικά, φταίει το άγχος σας και πρέπει να το ρίξετε στη γυμναστική για να το αποβάλλετε και να εξαφανιστεί κάθε σημάδι από το πρόσωπο σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να προσέξετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας και να θυμάστε να πίνετε πολύ νερό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT