Ποια μυστικά πρέπει να μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας

Ποια μυστικά πρέπει να μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συχνά τα ζευγάρια αποφεύγουν να συζητήσουν ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις ή αποφασίζουν να κρατούν κάποια μυστικά ο ένας από τον άλλο, είτε για να μην δημιουργήσουν προβλήματα είτε επειδή πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να μοιράζονται τα πάντα με τον σύντροφό τους. Ποια είναι τα ‘μυστικά’ που όχι μόνο δεν πρέπει να κρατάμε κρυφά αλλά οφείλουμε να μοιραζόμαστε για να θέσουμε τις βάσεις για μια υγιή σχέση;

1.Η οικονομική μας κατάσταση: Στην αρχή μιας σχέσης είναι λογικό  να μην θέλουμε να πούμε στον σύντροφό μας  πόσα χρήματα υπάρχουν στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Σε μια σοβαρή, μακροχρόνια σχέση, όμως, καλό είναι να συζητήσετε για τυχόν οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ώστε να μην δημιουργηθούν έντονες συγκρούσεις μεταξύ σας στο μέλλον.

2.Οι οικονομικές σας… συνήθειες: Πόσα ξοδεύετε, πόσα αποταμιεύετε και γιατί. Η συμβίωση είναι αρμονική μόνο όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν διαμορφώσει μια κοινή συμπεριφορά για τα έξοδα και τα έσοδα του σπιτιού αλλά και το κοινό ταμείο!

3.Θρησκεία: Λογικά το έχετε συζητήσει ήδη, αλλά καλό είναι να καθορίσετε –αν έχετε διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις ή συνήθειες, πως θα μεγαλώσετε το παιδί σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να πηγαίνετε κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά ο σύντροφός σας το βρίσκει άσκοπο, θα είχε πρόβλημα αν παίρνατε μαζί σας το παιδί στην εκκλησία ή αντιθέτως αν σκοπεύετε να το αφήσετε να αποφασίσει μόνο του;

4.Παιδιά: Θέλετε να κάνετε παιδιά; Πότε και πόσα; Οι άνθρωποι αλλάζουμε και μπορεί μια δεδομένη στιγμή να μην θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Αν όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς να έχουμε ζήσει την εμπειρία της μητρότητας, τότε καλό είναι να γνωρίζει ο σύντροφός μας ότι κάποια στιγμή θα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε οικογένεια μαζί του.

5.Επαγγελματικά: Ποιες είναι οι επαγγελματικές φιλοδοξίες; Πόσο χρόνο αφιερώνουμε στο γραφείο και πόσο μας απασχολεί μέσα στην μέρα; Καλό είναι να γνωρίζει ο σύντροφός σας ότι θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη δουλειά μέχρι να πάρετε προαγωγή ή ότι απλά θέλετε κάτι σταθερό χωρίς όμως να πάρετε κάποια στιγμή αύξηση.

6.Σταθερότητα: Θέλετε να μετακομίσετε; Ονειρεύεστε να μείνετε σε μια μικρότερη πόλη ή στο εξωτερικό; Συζητήστε με τον σύντροφό σας το ενδεχόμενο μιας μετακόμισης και κατά πόσο θα σας ακολουθούσε αν χρειαζόταν.

7.Υγεία: Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να σας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα; Δύο άνθρωποι που έχουν σοβαρή σχέση και θέλουν να δημιουργήσουν μαζί μια οικογένεια, οφείλουν να είναι ειλικρινείς για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT