Η Kate Moss δεν ήθελε να γίνει διάσημη

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kate Moss έγινε διάσημη μέσα σε μια μέρα. Σε ηλικία μόλις 18 ετών έκανε την πρώτη της καμπάνια για τον Calvin Klein και έγινε το πρόσωπο της heroin chic εποχής για την μόδα, ένα ‘αντί-μοντέλο’ πρότυπο ομορφιάς που αντιπαραβαλλόταν με την θηλυκότητα, τις καμπύλες και την υγιή εμφάνιση των διάσημων σουπερμόντελ, όπως η Cindy Crawford, η Elle Macpherson, η Naomi Campbell και η Claudia Schiffer. Η Moss έχει καταφέρει μέσα σε 25 χρόνια πορείας στη βιομηχανία της μόδας να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα, να κάνει τη δική της σειρά ρούχων και να βραβευτεί για την συνεισφορά της στον χώρο. Εντούτοις, σπάνια δίνει συνεντεύξεις ή μιλάει μπροστά στην κάμερα για την εποχή που έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Η 41χρονη σταρ πρόσφατα έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στον φωτογράφο και φίλο της Nick Knight και αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν απέκτησε ξαφνικά δόξα την δεκαετία του ’90.

Οι φωτογραφήσεις της έχουν αφήσει ιστορία, αλλά όπως εκμυστηρεύεται η ίδια ήταν αποτέλεσμα της δύσκολης σχέσης που είχε τότε με τον Mario Sorrenti. Ο φωτογράφος είχε εμμονή με το μοντέλο και ήθελε συνέχεια να την φωτογραφίζει: «Ξυπνούσα το πρωί και τραβούσε φωτογραφίες κι εγώ του έλεγα να σταματήσει. Καθόμουν εκεί για 10 μέρες. Δεν σταματούσε να βγάζει φωτογραφίες», λέει η Moss για τον τότε αγαπημένο της που είχε επιμεληθεί την διάσημη φωτογράφησή της για την καμπάνια ‘Obsession’ του 1993 που την έκανε ευρέως γνωστή. Η Kate πόζαρε γυμνή σε ένα καναπέ και παρόλο που δεν αισθανόταν άνετα μπροστά στο φακό, δούλευε επί 10 μέρες για την φωτογράφηση σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα στην παραλία. «10 μέρες; Χωρίσαμε μετά από αυτό» τόνισε η Moss εξηγώντας ότι «όταν είσαι σε μια σχέση με ένα φωτογράφο και αρχίζει να σε εκμεταλλεύονται με τέτοιο τρόπο απλά λες όχι».

Η Kate Moss δεν ήθελε να γίνει διάσημη, τουλάχιστον όχι τόσο ξαφνικά. «Δεν ήθελα να δουλεύω συνέχεια» αποκαλύπτει εξηγώντας ότι στην αρχή της καριέρας της ήταν μόλις 17 ετών. Το μοντέλο, μάλιστα, αποκαλύπτει ότι οι γυμνές φωτογραφίες της και η υπερβολική δουλειά την οδήγησαν σε νευρικό κλονισμό κι ενώ πλέον καταλαβαίνει την ανάγκη για σκληρή δουλειά και βλέπει τις γυμνές πόζες με άλλο μάτι, τότε ήταν πολύ μικρή.  Η μητέρα του Mario ήταν ο άνθρωπος που την στήριξε εκείνη την εποχή, όταν ένιωθε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δόξα, ενώ και οι φίλες της, η Naomi Campbell και η Christie Turlington, με τις οποίες συγκατοικούσε σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, την προστάτευαν. Όταν της έστελναν λιμουζίνες για να πάει σε μια φωτογράφηση εκείνη ντρεπόταν: «Δεν θα μπω σε μια λιμουζίνα μόνη μου απλά για να πάω στη φωτογράφηση» σκεφτόταν.

Η σχέση της με τον Johnny Depp, λίγο αργότερα, την βοήθησε να προσαρμοστεί στο lifestyle του Hollywood, αλλά η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν για μια ζωή γεμάτη αλκοόλ, ναρκωτικά και τσιγάρα. Η Kate Moss που παρά την πολυτάραχη ζωή της πλέον φαίνεται ότι διανύει την πιο ήρεμη και ευτυχισμένη περίοδο στη ζωή της, προσπαθεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να απολαύσει την οικογενειακή ζωή με τον σύζυγό της Jamie Hince και την 9χρνη κόρη της Lila Grace.  

 

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT