5 βήματα για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή

5 βήματα για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα της ιδανικής και χαρούμενης οικογένειας. Οι τηλεοπτικές σειρές αλλά και η οικογένεια στην οποία μεγαλώσαμε πολλές φορές μας δημιουργούν τα πρότυπα που θέλουμε να ακολουθήσουμε και στην δική μας οικογενειακή ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα φανταζόμασταν και οι πολλές υποχρεώσεις, οι συγκρούσεις και τα διάφορα προβλήματα χαλάνε την ιδανική εικόνα; 5 απλά βήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τον σύζυγο και τα παιδιά μας και να καταφέρουμε να αποκτήσουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν θα είναι πάντα μέρος της συνολικής ευτυχίας:

1.Συζήτηση: Η ανταλλαγή απόψεων και ιστοριών μας φέρνει πιο κοντά. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι συζητήστε με την οικογένειά σας για το πώς περάσατε την μέρα σας αλλά και για προβλήματα που μπορεί να προέκυψαν.

2.Προσοχή στις προτεραιότητές σας: Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτεραιότητά μας πρέπει να είναι ο γάμος μας, προκειμένου να θέσουμε ένα σωστό παράδειγμα για τα παιδιά μας. Στις οικογένειες που τα παιδιά έρχονται πρώτα, άθελά τους γίνονται οι ‘υποκατάστατοι προμηθευτές’ αγάπης, με λίγα λόγια, περιμένουμε να νιώσουμε αγάπη μόνο μέσα από τα παιδιά. Έτσι τους φορτώνουμε με ένα βάρος που δεν μπορούν να αντέξουν, ενώ ταυτόχρονα απομακρυνόμαστε από τον σύντροφό μας.

3.Οικογενειακό τραπέζι: Οι οικογένειες πρέπει να τρώνε στο ίδιο τραπέζι μαζί, την ίδια ώρα. Έτσι θα μπορούν να έρθουν πιο κοντά, να συζητήσουν και να γελάσουν.

4. Διασκέδαση: Περάστε χρόνο μαζί με την οικογένειά σας, βρείτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί και μην κλείνεστε ο καθένας στον εαυτό του. Τα βιβλία, το ποδήλατο, ένα σπορ μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά.

5.Η οικογένεια είναι πιο σημαντική: Να θυμάστε ότι η οικογένειά σας είναι πιο σημαντική. Μην βάζετε τους φίλους σας ή τη δουλειά σας πάνω από την οικογένειά σας και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να θέλουν να περνούν όμορφες στιγμές μαζί σας και μετά με τους φίλους τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT