Contouring: 4 εύκολα βήματα για τέλειο μακιγιάζ

Contouring: 4 εύκολα βήματα για τέλειο μακιγιάζ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου και ζηλεύετε τις γωνίες που έχουν οι διάσημες σταρ; Ποιος σας είπε πως δεν υπάρχει λύση; Λέγεται contouring και είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε με το μακιγιάζ σας σκιάσεις που θα δημιουργούν εφέ γωνιών στο πρόσωπό σας.

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα και να ακολουθήσετε 4 εύκολα βήματα. Θα χρειαστείτε δύο στικ foundation σε έναν πιο ανοιχτό και έναν πιο σκούρο τόνο από την επιδερμίδα σας.

1. Με το πιο σκούρο από τα δύο foundation μαρκάρετε τα κόκκαλα του προσώπου σας. Αν έχετε αρκετά φαρδύ κούτελο περάστε το προϊόν και από την εμπρόσθια γραμμή του κεφαλιού κοντά στις φύτρες για να το μικρύνετε με τη σωστή σκίαση. Για να βρείτε σε ποιο σημείο των ζυγωματικών σας πρέπει να εφαρμόσετε το foundation, πιέστε με τα δάχτυλα τα μάγουλά σας. Πάνω από το σημείο που μπαίνουν πιο μέσα βρίσκονται τα κόκκαλά σας και εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το προϊόν. Μαρκάρετε τα σημεία αριστερά και δεξιά στη μύτη -αν χρειάζεται- κάτω από τα χείλη και στο τρίγωνο του πηγουνιού. Μην ξεχάσετε να μαρκάρετε και τα κόκκαλα πάνω από τα φρύδια.

2. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι για να ταμπονάρετε το χρώμα στα σημεία που έχετε μαρκάρει κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ για τα σημεία της μύτης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλά σας για καλύτερη εφαρμογή.

3. Εφαρμόστε το ανοιχτόχρωμο foundation. Εστιάστε στη γραμμή κάτω από τα μάτια και αν είστε πιο τολμηρή, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μικρή ποσότητα στο μέτωπο και πάνω στο πηγούνι. Αναμείξτε προσεκτικά το προϊόν, προσπαθώντας να πετύχεις ένα φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT