5 βήματα που ενδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση

5 βήματα που ενδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπάτε τα παιδιά σας, την οικογένειά σας, τον σύζυγό σας. Πόσο πολύ, όμως αγαπάτε τον εαυτό σας; Μήπως φυλάτε το καλύτερο μέρος του εαυτού σας μόνο για τους άλλους και ξεχνάτε να φροντίζετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η αυτοεκτίμηση και η απεριόριστη αγάπη για τον εαυτό μας είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να καταφέρει κανείς. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες, η απεριόριστη αυτή αγάπη συμβαίνει όταν μαθαίνουμε να φερόμαστε στον εαυτό μας όπως στον καλύτερό μας φίλο, όταν δεν ασκούμε έντονη κριτική, όταν σκεφτόμαστε θετικά και να όταν κάνουμε δώρα στον εαυτό μας.

1.Εστιάστε στον εαυτό σας: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γίνει η προτεραιότητά σας! Μάθετε να αφιερώνετε χρόνο σε εσάς ώστε να μην νιώθετε τύψεις όταν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο και στους άλλους και να μην εξαντλείστε ψυχολογικά κάθε φορά που πρέπει να φροντίσετε τους άλλους.

2. Μάθετε να λέτε ‘όχι’: Μπορεί η άρνηση να μην ακούγεται σαν ένα… θετικό συναίσθημα, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, το ‘όχι’ σας μπορεί να είναι η πιο ειλικρινής έκφραση της αγάπης για τον εαυτό σας. Πείτε όχι σε αυτούς που δεν σας εκτιμούν, στις υποχρεώσεις που δεν είναι δικές σας, σε όσους και ό,τι σας πληγώνει.

3.Συγχωρήστε τον εαυτό σας: Όλοι κάνουμε λάθη, για αυτό πρέπει να μάθετε να επιτρέπετε και στον εαυτό σας να μην είναι τέλειος. Ακόμα κι αν στεναχωρήσατε κάποιον ή δημιουργήσατε μια προβληματική κατάσταση, μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε και να διορθώσετε το λάθος.

4. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας: Ποια ήταν η τελευταία φορά που είπατε ‘μπράβο’ στον εαυτό σας; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταγράψετε όσα έχετε καταφέρει, τις ικανότητές σας και όσα σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τους άλλους.

5.Αναγνωρίστε την αξία σας: Καλό είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε την αγάπη που δέχεστε από τους άλλους. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα ενδυναμώσει την αυτοεκτίμησή σας και την σχέση που έχετε με τον εαυτό σας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT