Η «στολή» της Hillary έγινε t-shirt

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποιος έχει δει τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει κάθε χρόνο ο Barack Obama στους καλεσμένους στο πατροπαράδοτο Δείπνο των Ανταποκριτών ξέρει ότι ο ρόλος του Προέδρου των ΗΠΑ δεν αποκλείει το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, στοιχεία που αναδεικνύουν την ευφυΐα του πλανητάρχη και τον κάνουν πιο προσιτό, φιλικό και ανθρώπινο. Τώρα που η Hillary Clinton διεκδικεί αποφασιστικά το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια πρόεδρος το 2016 –μετά την οκταετή «υπομονή» στην οποία την ανάγκασε η επικράτηση του Obama ως υποψηφίου το 2007– μένει να δούμε όχι μόνο αν θα καταφέρει να είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της υπερδύναμης, αλλά και αν θα τσαλακώσει την απόλυτα ελεγχόμενη εικόνα που προβάλλει μέχρι τώρα.

Η «στολή» της Hillary έγινε t-shirt-1

Μια ένδειξη ότι θα το προσπαθήσει είναι ίσως ένα από τα προϊόντα που διατίθενται στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα (https://shop.hillaryclinton.com) για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας της: ένα μακό μπλουζάκι στο οποίο είναι σχεδιασμένη η αγαπημένη της επαγγελματική «στολή», συντηρητικό κοστούμι, με ένα κολιέ για να προσδίδει μάλλον κάποια θηλυκότητα, και βέβαια το χαρακτηριστικό pin της καμπάνιας της στο πέτο.

Η «στολή» της Hillary έγινε t-shirt-2

Σε μεγέθη από Small μέχρι ΧΧLarge, στοιχίζει 30 δολάρια και είναι το πιο αστείο κομμάτι της γκάμας, μαζί με το «Loud and Proud tee» (https://shop.hillaryclinton.com/products/the-loud-and-proud-tee), ένα κίτρινο μπλουζάκι με παλιά φωτογραφία της, το οποίο περιλαμβάνεται στην ενότητα Pride, για να μη μείνει ασυγκίνητο και το δυναμικό LGBT κοινό όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Η «στολή» της Hillary έγινε t-shirt-3

Ακόμα κι ένα χειροποίητο μαξιλάρι με κεντημένο το σύνθημα «A woman’s place is in the White House» (https://shop.hillaryclinton.com/products/stitch-by-stitch-throw-pillow) παίζει εμμέσως πλην σαφώς με τα στερεότυπα όσων ίσως θα προτιμούσαν τη γυναίκα στο σπίτι και όχι στο τιμόνι των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η θέση της γυναίκας δεν είναι «εν οίκω» αλλά «στον Λευκό Οίκο».

Η «στολή» της Hillary έγινε t-shirt-4

Βέβαια, η Hillary έχει ήδη βρεθεί εκεί, ήταν όμως απλά μια Πρώτη Κυρία, η οποία μάλιστα έζησε στιγμές που θα προτιμούσε να ξεχάσει (από το αποτυχημένο πρόγραμμα υγείας του 1993, μέχρι το πολύκροτο σκάνδαλο Lewinsky). Αν τελικά εκλεγεί το 2016 και πετύχει στα 69 της χρόνια ό,τι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει καμιά άλλη, θα είναι για κείνη από κάθε άποψη η απόλυτη δικαίωση – και η αρχή ενός καινούριου αγώνα για την υστεροφημία της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT