Alexa Chung: Το ‘It Girl’ που έκανε το στιλ, καριέρα

Alexa Chung: Το ‘It Girl’ που έκανε το στιλ, καριέρα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Alexa Chung δεν έχει μόνο ένα ατζέντη. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες είναι πολλές και διαφορετικές: Εκτός από μοντέλο, η βρετανίδα καλλονή έχει στο βιογραφικό της μια επιτυχημένη εκπομπή στο μουσικό κανάλι MTV, τη δημιουργία του δημοφιλούς eyeliner για το brand Eyeko, δύο κολεξιόν για το label AG Jeans και συνεργασίες με μεγάλους οίκους μόδας, όπως ο Longchamp. Το bestseller βιβλίο της ‘It’, απέδειξε ότι η Chung στα 31 της χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το ξεχωριστό της στιλ καριέρα με τους fashion editors να παρακολουθούν κάθε της στιλιστική επιλογή και τους σχεδιαστές να εμπνέονται από την φυσική της ομορφιά.

«Η ζωή μου δεν είναι σε τάξη αλλά μου αρέσει» είπε η Alexa στο βρετανικό Harper’s Bazaar αναφερόμενη στην πολυάσχολη καθημερινότητά της. «Είναι περίεργο όταν δεν έχω μια κάμερα μπροστά μου, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό» παραδέχεται το μοντέλο που από την ηλικία των 17 ετών βρίσκεται συνεχώς σε φωτογραφήσεις και τηλεοπτικά στούντιο. Ο φακός λατρεύει το πρόσωπό της, όμως είναι το στιλ της που κατέκτησε τον χώρο της μόδας. «Νομίζω ότι το στιλ μου είναι μια ισορροπία μεταξύ αρρενωπότητας και θηλυκότητας» πιστεύει η ίδια για τα ρούχα που επιλέγει αλλά και τα looks που ανεπιτήδευτα δημιουργεί. «Είναι ένας σέξι τρόπος ντυσίματος γιατί δείχνει αυτοπεποίθηση. Ένα κακό σύνολο μου ρίχνει την ψυχολογία. Όταν φοράω κάτι πραγματικά νορμάλ και βαρετό, είναι μαρτύριο για μένα» τονίζει το It girl της μόδας που λατρεύει τα παπούτσια αντρικού στιλ, κοντά σορτς και μπλούζες με κλειστή λαιμόκοψη.   

Alexa Chung: Το ‘It Girl’ που έκανε το στιλ, καριέρα-1

Με 1,7 εκατομμύρια ‘φίλους’ στο Instagram αλλά και ως αρθρογράφος στη Vogue, η Alexa επηρεάζει πολλές γυναίκες με το στιλ της, όπως εξηγεί, όμως, πλέον είναι πολύ πιο ήρεμη στη ζωή της: «Είμαι λιγότερο αγχωμένη κι έχω μάθει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που συμβαίνουν σε όλους μας. Οπότε όταν ένας φίλος περνάει μια κατάσταση ή εγώ έχω ένα πρόβλημα, ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος». Εντούτοις, η Chung παραδέχεται ότι στην προσωπική της ζωή τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα: «Είμαι ένας εφιάλτης στα ραντεβού» λέει το μοντέλο που στο παρελθόν είχε σχέση με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Arctic Monkeys, Alex Turner, τον τραγουδιστή των Hurts, Theo Hutchcraft, ενώ πλέον σύμφωνα με φήμες έχει σχέση με τον ηθοποιό Alexander Skarsgard. «Δεν μου αρέσει να μου λένε τι να κάνω ή να με περιορίζουν. Δεν θέλω να νιώθω ότι πρέπει να είμαι κάπου, είμαι κάπως αεικίνητη» εξηγεί. Όσον αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, η Alexa, παραμένει πιστή στις απόψεις της. Το μοντέλο δεν θα έκανε ποτέ botox αφού όπως λέει «είδα την Patti Smith που σίγουρα δεν έχει κάνει botox και είναι πολύ cool», τονίζοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να φαίνεται ανεπιτήδευτα γοητευτική. «Δεν είμαι αντίθετη με τις πλαστικές γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει και φαίνονται πολύ όμορφοι. Αλλά όταν δεν ασχολούμαι καν με το χτένισμα των μαλλιών μου, δεν νομίζω ότι θα αρχίσω να κάνω πλαστικές. Θα έμοιαζε σαν να προσπαθώ πολύ» λέει πιστεύοντας πάντα ότι «αυτό που σε κάνει να φαίνεσαι όμορφη είναι ο ενθουσιασμός και το πάθος, γιατί όταν σου αρέσουν όσα κάνεις, ακτινοβολείς νεότητα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT