Ό,τι καινούργιο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

digital prints είναι μια δυνατή τάση, που επιμένει τα τελευταία χρόνια – απλώνεται ακόμη και στα δάπεδα. Συνήθως αφορά έντονα σχέδια και χρώματα, και τη βλέπουμε σε οίκους όπως ο Christian Lacroix, με τα υπέροχα Jungle leafs και τις πεταλούδες. Τα digital prints χρησιμοποιούνται ευρέως και ποικιλοτρόπως. Ακόμη και σε χώρους ήσυχους, μπορείς να επιλέξεις διαφορετικό ύφασμα σε κάθε μαξιλάρι ή και να παντρέψεις δύο-τρία διαφορετικά υφάσματα για να πετύχεις ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα γεωμετρικά σχέδια συνεχίζουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα υφάσματα. Δεν υπάρχουν κανόνες στη χρήση τους. Επιτρέπεται να τα συνδυάσεις, να τα μπερδέψεις, να παίξεις, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου.

Το Marsala είναι το επίσημο χρώμα, σύμφωνα με την Pantone, για το 2015  – ένα κόκκινο-καφέ εμπνευσμένο από το κρασί, πλούσιο, ζεστό, γήινο και παράλληλα dramatic. Έχει βγει σε υπέροχα βελούδα, μια κλασική «βάση» που αποκτά μοντέρνο twist όταν τη συνδυάσεις με το πράσινο της ελιάς ή με faded υφάσματα.

Ό,τι καινούργιο-1

Nomad Collection της Lizzo Fabrics.

Το πράσινο της ελιάς (Olive Green) ανήκει επίσης στα κυρίαρχα χρώματα που επανέρχονται, όπως για παράδειγμα στις συλλογές του Ralph Lauren. Συνδυάζεται με το δαμασκηνί, το γαλάζιο, το μπλε  – σε παλέτες χρωμάτων που βρίσκεις στην Αναγέννηση. Ταιριάζει όχι μόνο σε ένα κλασικό σπίτι, αλλά και σε ένα πολύ μοντέρνο. Σκεφτείτε το σε αντιπαράθεση με το γκρι στους τοίχους.

Ό,τι καινούργιο-2

Whimsical Collection Cabaret της Cole & Son.

Τα faded, ακατέργαστα, ανάγλυφα υφάσματα είναι πολύ της μόδας. Ένας παλιός ξεβαμμένος καναπές μπορεί να γίνει ό,τι πιο σύγχρονο, αρκεί να του προσθέσεις τα κατάλληλα μαξιλάρια.

Οι έντονοι συνδυασμοί στα χρώματα και τα prints συνηθίζονται πολύ, π.χ. τιρκουάζ με ροζ, έντονο πράσινο ή μοβ.

Ό,τι καινούργιο-3

Συλλογές εμπνευσμένες από τη φύση.

Το μάρμαρο, ένα διαχρονικό υλικό, τυπώνεται σε ταπετσαρία ή ύφασμα. Πολύ καλό παράδειγμα η συλλογή Portor, σχεδιασμένη από τον Mathias Kiss για τον οίκο Pierre Frey, που δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον εφέ ντύνοντας τους τοίχους αλλά και τα μαξιλάρια του καναπέ. Ένα κλασικό στοιχείο δοσμένο με μοντέρνο twist.

Η φύση συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, και το ethnic chic δείχνει τη δύναμή του σε συλλογές όπως του Pierre Frey. Τα παστέλ είναι διαχρονικά, μια κατηγορία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ενώ ενδιαφέρουσα τάση είναι η δαντέλα στην κουρτίνα – θα τη δούμε πολύ!

Ό,τι καινούργιο-4

Nouveaux Monde σε σχέδιο του Christian Lacroix.

Η Μαρίνα Σφακιανάκη είναι ιδιοκτήτρια του Marina Sfakianakis – Exclusive Interiors στη Χάρητος. Η οικογενειακή επιχείρηση, που μετρά 40 χρόνια, με ειδίκευση στον εξοπλισμό ξενοδοχείων, πέρα από την εξοικείωση με το χώρο του υφάσματος και της ταπετσαρίας, της μετέφερε τη φιλοσοφία της έμφασης στο service και το after sales. Τα υφάσματα και οι ταπετσαρίες συνθέτουν τον κόσμο της, με brands που ξεχωρίζουν – Cole & Son, Lizzo, Dedar, Pierre Frey, Ralph Lauren, Osborne & Little, Christian Lacroix, Matthew Williamson. Φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα, όπως της κορυφαίας βρετανικής εταιρίας Porta Romana, πλαισιώνουν τις συλλογές και συμβάλλουν στη σύνθεση ορισμένων από τις πιο ευφάνταστες βιτρίνες της Αθήνας.

PHOTOS: Πάνος Δάβιος (D-TALES). EΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μυρτώ Κριτσωτάκη. MAKE UP & HAIR: Πετρούλα Δουραμπεη. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: Αναστασία Ιωσηφίδου

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT