Αγαπάμε το σώμα μας ή δεν έχουμε επίγνωση της εικόνας μας;

Αγαπάμε το σώμα μας ή δεν έχουμε επίγνωση της εικόνας μας;

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που βλέπεις μια juicy κοπέλα στον δρόμο με στενό μπλουζάκι ή καυτό σορτσάκι, έχεις αναρωτηθεί κι εσύ: Δεν ξέρει πως είναι (δεν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη) ή αγαπάει πολύ το σώμα της με τις ατέλειές του; Μάλιστα κάποιες φορές, η ατέλεια (η κυτταρίτιδα, τα λιπάκια που ασφυκτιούν μέσα σε στενά ρούχα και η χαλάρωση) είναι τόσο έντονη που σκέφτεσαι «δεν μπορεί, μάλλον δεν το είδε. Λες να μην το βλέπω κι εγώ και να φαίνομαι χάλια;».

Εγώ έχω κυτταρίτιδα, έχω χοντρούλα κοιλιά και σίγουρα το σώμα μου δεν είναι και το καλύτερο που έχω δει. Για να βγω έξω πρέπει να έχω σιγουρευτεί ότι όλες αυτές οι ατέλειες κρύβονται σωστά με τα ρούχα που φοράω, δεν διαγράφεται τίποτα που δεν πρέπει και γενικά έχει σουλουπωθεί η σιλουέτα. Από την άλλη, ένας άντρας με τα ίδια προβλήματα με μένα απλά βάζει μια μπλούζα (όποια δει πρώτη πάνω-πάνω στην ντουλάπα) και μια βερμούδα. Μπορεί να μην του ταιριάζει τίποτα αλλά καθόλου δεν τον ενδιαφέρει, ούτε καν το έχει σκεφτεί μέχρι να του το πει η γυναίκα του (ποιος άλλος;). Μήπως, τελικά, όλες αυτές οι κοπέλες σκέφτονται σαν τους άντρες (δεν το αναλύουν και πολύ δηλαδή)και μήπως ο αγαπημένος τους ή η κολλητή τους ξέρουν καλά ότι δεν είναι ευγενικό να τους πουν την αλήθεια;

Δεν ξέρω τι σκέφτονται όλες αυτές οι κοπέλες γιατί δεν είμαι σαν αυτές. Η Etta δεν έχει την ίδια αυτοπεποίθηση. Εκείνες μπορεί να πιστεύουν ότι είναι κούκλες. Άλλωστε γιατί η κυτταρίτιδα και κάποια παραπάνω –έστω και πολλά- κιλά να της κάνουν μη-κούκλες;Είναι όμορφες αλλά επιδεικνύουν τις ατέλειές τους. Από την άλλη, είναι όμορφες αλλά έχουν επιλέξει να ‘προκαλούν’ βλέμματα. Όταν είσαι 20, θέλεις να δείξεις το σώμα σου. Θέλεις να σου κάνουν κομπλιμέντα. Θέλεις να προσελκύσεις τα αντρικά βλέμματα πάνω σου. Θέλεις επιβεβαίωση συνεχώς και ο πιο εύκολος τρόπος για να την διεκδικήσεις είναι η εξωτερική σου εμφάνιση. Σε τέτοιες εποχές ζούμε, οπότε αυτό κάνεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT