6 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινά περιποιείστε τα μαλλιά σας και εφαρμόζετε τα καλύτερα προϊόντα για να πετύχετε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Λατρεύετε να τα βλέπετε λεία και λαμπερά, αλλά η αλήθεια είναι πως μερικές φορές “σαμποτάρετε” την κατάσταση χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Δείτε ποια λάθη κάνετε άθελά σας και σταματήστε τα όσο είναι καιρός.

1. Τα πειράζετε και τα στριφογυρνάτε όλη την ώρα

Για την ακρίβεια δεν τα αφήνετε σε ησυχία. Όταν έχετε άγχος, αμηχανία, θυμό ή χαρά ξεσπάτε στα μαλλιά σας. Πιάνετε μία-μία τις τούφες και τις τραβάς ή τις στριφογυρνάτε με τα δάχτυλά σας. Μάλλον όμως πρέπει να σταματήσετε τη συγκεκριμένη συνήθεια, μιας και είναι η αιτία που τα μαλλιά σας σπάνε στις άκρες.

2. Λατρεύετε να τα πιάνετε κότσο ή αλογοουρά

Ο κότσος και η αλογοουρά επιτρέπονται, αρκεί να μη χρησιμοποιείτε λαστιχάκι που σπάει τα μαλλιά και να μην τα δένετε σφιχτά. Προσπαθήστε να τα ενισχύετε με τα κατάλληλα προϊόντα.

3. Χρησιμοποιείτε την πρέσα ισιώματος ή το σίδερο για τις μπούκλες καθημερινά

Θέλετε τα μαλλιά σας να είναι λεία και περιποιημένα κι έτσι καθημερινά είστε με μία πρέσα και ένα σίδερο ισιώματος στο χέρι. Η αλήθεια είναι όμως πως η θερμότητα επιβαρύνει τα μαλλιά σας και έτσι γίνονται ξηρά και θαμπά πολύ εύκολα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία ισιώματος μέρα παρά μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ καλό είναι να περνάτε τις άκρες με μετάξι ή σιλικόνη για να τις ενισχύετε.

4. Κοιμάστε άτσαλα

Στον ύπνο σας στριφογυρνάτε και το πρωί ξυπνάτε με μπερδεμένα και ατίθασα μαλλιά. Την κατάσταση επιβαρύνει και η λάθος μαξιλαροθήκη. Μία καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT