4 σημαντικά οφέλη της βιταμίνης C

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την υγεία μας, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της μας προστατεύει από την καταστροφή των κυττάρων. Μια σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να μας βοηθήσει να επωφεληθούμε από τις σημαντικές ιδιότητές της, εφόσον δεν παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας.

1.Η βιταμίνη C μας βοηθά να χάσουμε κιλά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν έχουμε επαρκή επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό μας χάνουμε έως και 30% περισσότερο λίπος με μια μέτριας έντασης άσκηση.

2. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων: Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη C σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, χαμηλής αρτηριακής πίεσης και λιγότερο συμβάντα καρδιακής προσβολής.

3.Προστατεύει την επιδερμίδα μας: Η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μελανώματος σύμφωνα με έρευνες, και προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στις κηλίδες που δημιουργεί ο ήλιος.

4.Μειώνει τις φλεγμονές: Οι φλεγμονές είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στο άγχος, τη μόλυνση αλλά και στην άσκηση. Η βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά το σώμα μας να επουλώσει τις φλεγμονές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT