Αντιμετωπίστε το άγχος με φυσικό τρόπο

Αντιμετωπίστε το άγχος με φυσικό τρόπο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άγχος, ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα που μας προκαλεί νευρικότητα, ανησυχία και ένταση, είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στον φόβο. Είτε έχει να κάνει με τον φόβο της απόρριψης είτε με τον φόβο του αγνώστου ή κάτι καινούριου, το άγχος θεωρείται μια ψυχική πάθηση που καλό είναι να αντιμετωπιστεί αρχικά με φυσικό τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνες, η ασφάλεια είναι η ιδανική θεραπεία στις φοβίες μας και επομένως και στο άγχος. Μια σταθερή σχέση – με τον σύζυγό μας, τη μητέρα μας ή μια καλή μας φίλη-που μας παρέχει ασφάλεια και οικειότητα μπορεί να μας θωρακίσει ενάντια στα άγχη μας και να τα κρατήσει σε σταθερό επίπεδο. Για να ‘αγκαλιάσουμε’ αυτή την ασφάλεια και την οικειότητα ώστε τελικά να αντιμετωπίσουμε το άγχος με φυσικό τρόπο, αρκεί –σύμφωνα με δημοσίευμα του Psychology Today- να ακολουθήσουμε τα εξής 6 βήματα: 

1.Αναγνώριση: Η οικειότητα και η επάρκεια που μας δίνει μια σταθερή σχέση μας δημιουργούν το συναίσθημα της ασφάλειας. Οι ουσιαστικές σχέσεις είναι απαραίτητες για μια καλή ψυχική υγεία.

2.Προτεραιότητες: Οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε ουσιαστικές σχέσεις πρέπει να έρχονται πάντα σε προτεραιότητα (σε αντίθεση για παράδειγμα με τη δουλειά σας ή με άλλες υποχρεώσεις σας) αν θέλετε να διατηρήσετε τον κύκλο των ανθρώπων που σας στηρίζουν πάντα.

3.Φίλοι: Εάν δεν έχετε φίλους ή ανθρώπους που σας υποστηρίζουν, τότε αναζητήστε νέες φιλίες.

4. Χαλαρώστε: Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε είτε μέσω της γυμναστικής και της yoga είτε μέσω της προσευχής, του διαλογισμού ή απολαμβάνοντας ένα μασάζ.

5.Αντιμετωπίστε τις φοβίες σας: Εάν αγχώνεστε για κάτι, τότε προσπαθήστε να το αντιμετωπίσετε. Μην αποφεύγετε τις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος αλλά προσπαθήστε να γίνετε καλύτερη σε ό,τι σας ανησυχεί.

6.Εστιάστε στα θετικά: Μην αγχώνεστε για τα προβλήματά σας αλλά εστιάστε στα θετικά, στις σχέσεις σας, σε όμορφες εικόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT